Flæskesvær - sous vide (snack, forret eller tilbehør)

Sværen kan tages mange steder fra, men den mest regulære kommer fra kammen. Den kan sous vide tilberedes ved samme temperatur som grøntsager (85 grader) for at blive mør og derefter brunes i ovn for at blive sprød. Sværen kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling.

Flæskesvær

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

200 g flæskesvær, skåret ud i strimler
1 spsk salt

Ca. 1½ time, heraf 20 minutter arbejdstid


Sådan gør du

1. Saml sværene ved siden af hinanden til en samlet plade i ét lag i en pose.
2. Vakuumer ved middel, så posen presses godt sammen.
3. Tilbered ved 85 grader/1:30 time.
4. Tag sværen op og ud af posen, dup den grundigt med et viskestykke (køkkenrulle hænger i), så den bliver så tør som muligt.
5. Sværen gnides med salt efter sous vide.
6. Læg sværene med lidt mellemrum på en rist eller hullet bageplade i en bradepande.
7. Steg ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter til sværen er gylden og sprød.
8. Køl af på en rist og opbevar derefter i en tætsluttende beholder (holder sig et par dage, kan evt. lunes kort før servering). 
9. Server evt. med guacamole eller brombærsyltetøj.

 

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.


energifordeling

-
Gæster