Flæskesvær

Lav dine helt egne hjemmelavede og sprøde svær i ovnen. Flæskesvær er ren protein og et godt alternativ til kartoffel-snacks og chips til hygge og fest.

Flæskesvær

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

-

1 stk rå svær af svinekam, skåret i strimler, ca. 1-2 mm eller ca. ½ cm brede
salt


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Bestil den rå svær hos slagteren et par dage i forvejen. Til den helt tynde udgave kan du bede ham fryse sværen og skære den i tynde strimler.
  2. Kom sværstrimlerne i letsaltet kogende vand og giv dem et opkog.
  3. Hæld sværene i en si. Skyl dem med kold vand og lad dem dryppe af.
  4. Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande. Stil dem i en varm ovn ved 200-225 grader, til de er sprøde - ca. 25 minutter. Vend dem nogle gange.
  5. Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.
  6. Server som tilbehør til flæskesteg eller som snack.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person 

Beregningen er under udarbejdelse.

Gæster