Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx minimælk
3 mellemstore porrer
1 dl rasp
Ca. 40 g smør eller margarine
Tilbehør
1 kg kartofler
1 bundt persille
600 g gulerødder
50-75 g smør
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Farserede porrer
- Rør kødet med salt.
- Tilsæt peber, æg og revet løg.
- Tilsæt melet.
- Rør herefter mælken i.
- Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
- Skær porrerne i 6 cm lange stykker og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Lad porrerne dryppe godt af i en si, de skal være tørre, ellers hænger farsen ikke ved.
- Drys et lag rasp på et stykke pergamentpapir eller stanniol.
- Bred en skefuld fars ud på papiret og læg porren ovenpå.
- Saml farsen om porren og vend rullen i rasp.
- Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent - og brun rullerne 2 minutter på hver side.
- Dæmp varmen og steg ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Kartofler
- Kog kartoflerne.
- Drys med hakket persille ved servering.
Kogte gulerødder
- Skær gulerødderne i stave.
- Kog dem møre i letsaltet vand 3-5 minutter.
Smørsauce
- Smelt smørret i en gryde og lad det stå ved svag varme, til det er gyldent.
Tips
- Farserede porrer kan laves ved at lægge ca. halvdelen af farsen i bunden af et ovnfast fad, derefter lægges et lag kogte porrer og øverst resten af farsen. Fadet kan drysses med lidt rasp, før det stilles i ovnen ved 180 grader i 30-45 minutter.
- Farsen kan krydres med timian eller sennep.
I dag hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten)
Retten med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3357 kJ (799 kcal)
Fedt: 31 g
Kulhydrat: 80 g
Protein: 43 g
Kostfibre: 14 g
Energi: 405 kJ (96 kcal)
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Protein: 5 g
Kostfibre: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten)
Retten med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3520 kJ (838 kcal)
Fedt: 37 g
Kulhydrat: 80 g
Protein: 41 g
Kostfibre: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g. Retten med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 424 kJ (101 kcal)
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g
Protein: 4 g
Kostfibre: 2 g