Farsbrød med bagte løg og kartofler

Dejlig opskrift på farsbrød med bacon. Her får du en utrolig velsmagende opskrift baseret på hakket svinekød. Servér farsbrødet med lækre bagte løg og bagekartofler.

Farsbrød med bagte løg og kartofler

Af Karen Hare

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
½ tsk salt
½ tsk peber
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 æg
2-3 fed hvidløg eller 1 løg
1 dl mel, 60 g
2 dl vand eller bouillon
3 skiver back bacon

Bagte kartofler og løg
4 bagekartofler
4 mellemstore løg
1 tsk olie
salt
evt. lidt timian


Tilbehør

300 g ærter eller tomater i skiver

 


Ca. 1¼ time, heraf 45 minutter i ovn


Sådan gør du

  1. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, timian, æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter melet.
  2. Rør til sidst væsken i. Rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast.
  3. Læg den midt i en bradepande. Dæk kødet med baconskiver.
  4. Skrub kartoflerne.
  5. Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
  6. Bradepanden stilles i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 50-60 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.

 

Tips

  • Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri samt porrer i skiver og letristede champignon.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 30%
Kulhydrat 49%
Fedt 21%
2260 kJ - 540 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 45%
Fedt 29%
2460 kJ - 585 kcal


Sund hverdagsmad