Det skal du bruge
4 personer
Farsbrød500 g hakket grisekød, 10%
½-1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 æg
2-3 fed hvidløg
1 løg, ca. 100 g
1 dl hvedemel
2 dl vand eller bouillon
4 skiver bacon
Bagte kartofler og løg
4 bagekartofler, ca. 800 g
4 mellemstore løg, ca. 450 g
1 tsk olie
Evt. lidt timian
Mormorråkost
1 stor rødbede, ca. 300 g
2 mellemstore gulerødder, ca. 150 g
2 mellemstore æbler, ca. 250 g, gerne Belle de Boscoop, Elstar eller Ingrid Marie
½ citron
½ dl piskefløde 18% fedt
3 tsk sukker
Ca. 1¼ time, heraf 1 time i ovn
Sådan gør du
Farsbrød
- Rør kødet med salt, peber, timianblade, æg, presset hvidløg, revet løg og mel.
- Rør væsken i.
- Læg farsen midt i en bradepande.
- Dæk kødet med baconskiverne.
Bagte kartofler og løg
- Skrub kartoflerne og pil løgene.
- Kartofler og løg skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsbrødet.
- Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
- Bradepanden stilles i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 45-60 minutter.
Mormorråkost
- Bland dressing af saften fra citronen, piskefløde og sukker. Lad den stå og tykne.
- Skær rødbede, gulerødder og æbler i tændstik-tynde stave for en grov råkost eller riv dem. Bland med dressing.
Check med en kødnål at kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.
Tips
- Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri, groftrevne squash, porrer i skiver eller ristede champignon.
- Op til 300 g groftrevne squash kan blandes i farsen ovenfor. Så er der farsbrød til 6 personer, og farsen kan stadig skæres i skiver ved servering.
- Kogte ærter kan serveres til i stedet for salat.
- I stedet for bagte løg og kartofler kan du bruge ovnbagte rodfrugter.