Farsbrød med bagte løg, kartofler og mormorråkost

Dejlig opskrift på farsbrød med bacon. Her får du en utrolig velsmagende opskrift baseret på hakket grisekød. Servér farsbrødet med lækre bagte løg, bagekartofler og rødbederåkost med mormordressing.

Af voresmad.dk | Efterår | Hovedretter | Hverdag


Farsbrød med bagte løg, kartofler og mormorråkost

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time, heraf 1 time i ovn

Det skal du bruge

4 personer

Farsbrød
500 g hakket grisekød, 10%
½-1 tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 æg
2-3 fed hvidløg
1 løg, ca. 100 g
1 dl hvedemel
2 dl vand eller bouillon
4 skiver bacon

Bagte kartofler og løg
4 bagekartofler, ca. 800 g
4 mellemstore løg, ca. 450 g
1 tsk olie
Evt. lidt timian

Mormorråkost
1 stor rødbede, ca. 300 g
2 mellemstore gulerødder, ca. 150 g
2 mellemstore æbler, ca. 250 g, gerne Belle de Boscoop, Elstar eller Ingrid Marie
½ citron
½ dl piskefløde 18% fedt
3 tsk sukker

Sådan gør du

Farsbrød

  1. Rør kødet med salt, peber, timianblade, æg, presset hvidløg, revet løg og mel.
  2. Rør væsken i.
  3. Læg farsen midt i en bradepande.
  4. Dæk kødet med baconskiverne.

Bagte kartofler og løg

  1. Skrub kartoflerne og pil løgene.
  2. Kartofler og løg skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsbrødet.
  3. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
  4. Bradepanden stilles i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 45-60 minutter.

Mormorråkost

  1. Bland dressing af saften fra citronen, piskefløde og sukker. Lad den stå og tykne.
  2. Skær rødbede, gulerødder og æbler i tændstik-tynde stave for en grov råkost eller riv dem. Bland med dressing.

 

Check med en kødnål at kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.


Tips

  • Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri, groftrevne squash, porrer i skiver eller ristede champignon.
  • Op til 300 g groftrevne squash kan blandes i farsen ovenfor. Så er der farsbrød til 6 personer, og farsen kan stadig skæres i skiver ved servering.
  • Kogte ærter kan serveres til i stedet for salat.
  • I stedet for bagte løg og kartofler kan du bruge ovnbagte rodfrugter.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2614 kJ (622 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 77 g 

kostfibre: 10 g

fedt: 15 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 347 kJ (83 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2824 kJ (672 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 77 g

kostfibre: 10 g

fedt 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 371 kJ (88 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g