Et skud fra hoften

Prøv denne lækre sommerlige grillret med nakkekoteletter, bruchetta og frisk kartoffelsalat. Velegnet til gæster.

Af Jan Friis-Mikkelsen | Forår, Sommer | Hovedretter | Weekend, Gæster, Grill


Et skud fra hoften

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time + tid til tørring af tomater

Det skal du bruge

3 personer

3 nakkekoteletter, 2 cm tykke

Marinade
1 spsk honning
5 salvieblade
salt
peber 
3 spsk citronsaft
2 tsk sød paprika
½ tsk røget paprika

Bruchetta
6 tomater
1-2 skalotteløg
3 kviste frisk estragon
1 tsk sukker
2 spsk æbleeddike
1-2 spsk olivenolie
frisk kørvel
3 skiver brød

Salat
300 g kartofler
1 pose friske ærter
½ blomkål
1 rødløg med top
3 kviste frisk estragon
1 romaniesalat

Dressing
1 spsk lys balsamico
4 spsk olivenolie

Sådan gør du

Nakkekoteletter

  1. Smelt honning.
  2. Skær salvie i strimler.
  3. Rør honning, salvie, salt, peber, citronsaft og paprika sammen til en marinade. 
  4. Vend nakkekoteletterne i marinaden og stil dem i køleskab i marinaden i ½ -12 timer. 
  5. Grill nakkekoteletterne ca. 8 minutter på hver side ved ikke for høj varme, i alt ca. 16 minutter.

Bruchetta

  1. Del hver tomat i 8 stykker.
  2. Hak løg og estragon fint.
  3. Vend tomat, løg og estragon sammen med sukker, æbleeddike, 1 tsk salt og peber.
  4. Fordel det i en lille bradepande og stil den i varmluftsovn ved 90 grader i ca. 2 timer.
  5. Åbn ovndøren og lad tomaterne stå og tørre lidt ekstra.
  6. Gem tomaterne i køleskab.
  7. Lige før servering vendes tomaterne i lidt olie og kørvel.
  8. Dryp brødet med olie og grill det.
  9. Læg tomaterne på det grillede brød og pynt med kørvel.

Salat

  1. Kog kartoflerne og skær dem i både.
  2. Bælg ærterne, hvis de ikke allerede er det. 
  3. Del blomkålen i små buketter.
  4. Skær rødløg i tynde skiver.
  5. Pluk bladene af estragon.

Dressing

  1. Bland balsamico og olivenolie til en dressing og smag til med salt og peber. 
  2. Hæld den over kartofler, ærter, blomkål, løg og estragonblade. 
  3. Ved servering fordeles salaten i romanieblade.

 

Tips

  • Hvis man vil servere lidt marinade til kødet, skal den tages fra, før kødet kommes i.
  • Brødet kan være daggammelt.
  • Man kan også bruge koteletter af kam fra gris. 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen nakkekotelet fra gris. Før hed det nakkekotelet fra svin. Koteletter af kam fra gris eller minutkoteletter hed før svinekoteletter. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 780 g af retten): 

Energi: 3664 kJ (876 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 16 g

Fedt: 47 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 469 kJ (112 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 6 g