Eggy bread

Eggy bread

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

2 æg
1 dl minimælk
Salt og peber
4 skiver fuldkorns sandwichbrød, ca. 160 g – gerne med Fuldkornsmærket

1 spsk olie
4 tomater, ca. 300 g
30 g parmesanost
Evt. lidt basilikum eller karse

Tilbehør

2 pærer
3 dl æblejuice

Ca. 15 minutter


Sådan gør du

Pisk æg og mælk sammen til en jævn masse med en gaffel i en dyb tallerken. Krydr med salt og peber. Vend brødskiverne i æggemassen, til de har opsuget væsken.

Varm olien på en pande ved god varme. Læg brødene på. Skru ned for varmen. Steg dem ved jævn varme til de er gyldne på den ene side. Vend brødene og steg dem gyldne på den anden side.
Skær tomater i skiver og læg dem på brødet. Drys med friskhøvlet ost og pynt evt. med lidt grønt.

Tips

  • Retten kan også bruges som aftensmad evt. suppleret med nogle skiver parmaskinke. Spis fx et par gulerødder i stave til og slut med en banan.
  • Det er hurtigere end at hente en pizza.
  • Du kan også lave en sød version af dette brød. Du udelader salt og peber og tilsætter i stedet 1 tsk sukker til æggemassen. Efter stegningen serverer du brødene med hindbærsyltetøj.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 54%
Fedt 30%
2295 kJ – 545 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad