Egg benedict med brioche og parmaskinke

Lækker mættende morgenmad med pocherede æg, parmaskinke og hollandaise sauce i briocheboller.

Af Marie Melchior | Hele året | Morgenmad | Weekend


Egg benedict med brioche og parmaskinke

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 briocheboller eller andre hvedeboller, 200 g
4 skiver parmaskinke

Hollandaise
2 æggeblommer
¼ tsk salt
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
100 g smør
2 æggehvider
Salt og peber

Pocherede æg
4 friske æg, de skal have stuetemperatur
2 liter vand
1 dl eddike

Pynt
1 bundt purløg

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider.
Kom æggeblommer i en foodprocessor og blend med salt.
Varm hvidvinseddike og citronsaft i en kasserolle, til det simrer.
Tænd for foodprocessoren og hæld det varme i, mens der piskes.
Smelt smørret langsomt, det må ikke bruse eller blive brunt.
Blend det smeltede smør i saucen til det tykner lidt.
Pisk æggehviderne stive. Vend hviderne i saucen. Smag til med salt og peber.

Kog vand tilsat eddike i en lille gryde.
Skru ned for vandet til det ikke bulderkoger.
Slå et æg ud i en kop.
Lav en hvirvel i vandet og hæld ægget ned midt i hvirvlen.
Pocher i 3-4 minutter.
Tag ægget op med en hulske. Skær eller klip eventuelle trevler af.
Gentag med de næste æg.
Flæk og rist bollerne anret dem med parmaskinke. Hæld hollandaisesovsen over og læg det pocherede æg på toppen.
Skyl og hak eller klip purløg. Pynt med hakket purløg.

Tips

  • Det er vigtigt, at det er friske æg, og at de ikke kommer lige fra køleskabet, da det ellers er svært at pochere dem.
  • Saucen kan serveres straks, men den kan også gemmes til senere. Den skal så varmes op i vandbad og under omrøring.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen parmaskinke fra gris. Før hed det parmaskinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 205 g af retten): 

Energi: 2107 kJ (504 kcal)

Protein: 20 g

Kulhydrat: 26 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 35 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 1026 kJ (245 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 13 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 17 g