Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 briocheboller eller andre hvedeboller, 200 g
4 skiver parmaskinke
Hollandaise
2 æggeblommer
¼ tsk salt
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
100 g smør
2 æggehvider
Salt og peber
Pocherede æg
4 friske æg, de skal have stuetemperatur
2 liter vand
1 dl eddike
Pynt
1 bundt purløg
Sådan gør du
Hollandaise
- Del æggene i blommer og hvider.
- Kom æggeblommer i en foodprocessor og blend med salt.
- Varm hvidvinseddike og citronsaft i en kasserolle, til det simrer.
- Tænd for foodprocessoren og hæld det varme i, mens der piskes.
- Smelt smørret langsomt, det må ikke bruse eller blive brunt.
- Blend det smeltede smør i saucen til det tykner lidt.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend hviderne i saucen og smag til med salt og peber.
Pocherede æg
- Kog vand tilsat eddike i en lille gryde.
- Skru ned for vandet til det ikke bulderkoger.
- Slå et æg ud i en kop.
- Lav en hvirvel i vandet og hæld ægget ned midt i hvirvlen.
- Pocher i 3-4 minutter.
- Tag ægget op med en hulske. Skær eller klip eventuelle trevler af.
- Gentag med de næste æg.
- Flæk og rist bollerne anret dem med parmaskinke.
- Hæld hollandaisesovsen over og læg det pocherede æg på toppen.
- Skyl og hak eller klip purløg.
- Pynt med hakket purløg.
Tips
- Det er vigtigt, at det er friske æg, og at de ikke kommer lige fra køleskabet, da det ellers er svært at pochere dem.
- Saucen kan serveres straks, men den kan også gemmes til senere. Den skal så varmes op i vandbad og under omrøring.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen parmaskinke fra gris. Før hed det parmaskinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 205 g af retten):
Energi: 2107 kJ (504 kcal)
Protein: 20 g
Kulhydrat: 26 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 35 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1026 kJ (245 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 17 g