Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat og nudelsalat

Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat og nudelsalat

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat og nudelsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
lidt hvedemel
salt og peber
3 dl olie

Agurkesalat
5 spsk eddike
4 spsk sukker
1 agurk
½-1 rødløg 
evt. frisk koriander

Glasnudelsalat
100 g glas- eller risnudler
¾ dl hønsebouillon
½-1 chili
romaine- eller icebergsalat

Tilbehør

Sød chilisauce
2 skiver brød, 70 g

 

Sådan gør du

Kog eddike, sukker og 1 spsk vand og lad det afkøle. Halvér agurken og fjern kernerne med en lille ske. Skær agurken i skiver på ½ cm Læg dem i en skål sammen med snittet rødløg. Hæld den afkølede eddike over. Smag til med salt og peber og kom evt. lidt korianderblade ved.

Kog nudlerne 3 minutter i bouillon. Tilsæt fintsnittet chili. Hæld væsken fra og gem ½ dl. Lad nudlerne afkøle. Smag til med salt, tilsæt ½ dl væske og anret nudlerne med salaten.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Kom lidt hvedemel, salt og peber i en plastpose og vend kødet heri. Ryst det overskydende mel af. Del kødet op i tre portioner. Varm olien i en høj pande eller wok ved kraftig varme og dybsteg kødet én portion ad gangen. Kødet skal stege i 1-2 minutter. Læg kødet på køkkenrulle. Server straks.

Anret kødet med glasnudelsalat, agurkesalat, chilisauce og brød.

Tips

  • Hvis man ikke kan købe strimler af skinkeinderlår, kan man skære dem af skinkeschnitzler.
  • I den friske chili sidder størstedelen af styrken i mellemvægge og frø. Vil man have en mild chilismag så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 72%
Fedt 11%
1690 kJ - 405 kcal