Dybstegte minutstrimler med karry og raita

Lækre dybstegte minutstrimler med karry, ananas-raita og sød chilisauce. En hurtig ret som egner sig både som hovedret og frokost.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter, Frokost | Weekend, Hverdag, Gæster, Slankeretter


Dybstegte skinkestrimler med karry og raita

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

3 personer

500 g minutstrimler 1 x 1x ca. 8 cm eller schnitzler af inderlår 
3 spsk hvedemel
Salt og peber
2 tsk karry
3 dl olie

Ananas-raita
2½ dl græsk yoghurt
3 tsk sød chilisauce
Evt. ¼ - ½ tsk stødt spidskommen
250 g ananas – frisk eller fra dåse
2 stilke friske mynte

Tilbehør

1 dl sød chilisauce

Sådan gør du

Ananas-raita

  1. Rør yoghurten med chilisauce, salt og peber.
  2. Smag evt. til med spidskommen.
  3. Skær ananassen i mundrette stykker og vend dem i yoghurten.
  4. Anret i en skål og pynt med finthakket mynte.

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
  2. Bland mel med salt, peber og karry i en plastpose fx frysepose.
  3. Læg minutstrimlerne i posen og ryst grundigt. 
  4. Kom minutstrimlerne i en si og ryst overskydende mel af.
  5. Varm olien i en gryde- olien er varm, når det syder, så snart et stykke kød kommer i olien. 
  6. Steg strimlerne i passende portioner – ca. 3 minutter og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  7. Tag én op og skær den igennem. De må gerne være svagt rosa indeni.
  8. Fortsæt med resten af kødet.
  9. Server kødet straks.

Tips

  • Minutstrimlerne kan skæres af schnitzler i 1 x 1 x ca. 8 cm. Det er vigtigt, at strimlerne er lige tykke, så stegetiden er ens. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
  • Hvis der bruges frituregryde skal temperaturen være 185 grader. 
  • Ananas-raitaen kan tilsættes flere frugter som æble, pære eller mango og grøntsager som agurk eller tomat.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af yderlår, afpudset af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af yderlår, afpudset af skinke fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 385 g af retten): 

Energi: 2018 kJ (481 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 45 g

kostfibre: 2 g

fedt: 14 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 521 kJ (124 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g