Dolmere med bulgurpilaf

Lækker, hurtig hverdagsmad med bulgur som tilbehør.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4-6 personer

8 store blade kinakål

Fars
200 g hakket grisekød
½ tsk salt
1 løg
1 gulerod
100 g squash
1 æg
1 spsk rasp 
½ tsk basilikum
lidt peber

Sauce
1 dåse hakkede flåede tomater
½ tsk basilikum 

Bulgurpilaf
10 g smør
2½ dl bulgur
½ tsk gurkemeje

Sådan gør du

Kog 2 l vand og lidt salt i en gryde. Kom 4 blade kinakål i gryden. Kog i 2 minutter. Tag bladene op og lad dem dryppe af i et dørslag. Læg bladene ud på et spækbræt og skær stokken af. Kog yderligere 4 blade kinakål.
 
Fars 
Riv løg, gulerod og squash. Kom det i kødet med æg, rasp, basilikum og peber. Rør godt. Fordel farsen på de 8 blade kinakål. Lav 8 dolmere. Læg dolmerne i et ovnfast fad.

Sauce
Bland de flåede tomater, basilikum og salt og hæld det over dolmerne. Sæt fadet nederst i ovnen i 25 minutter ved 225 grader.

Bulgurpilaf
Kom smørret i en gryde og smelt det. Hæld bulgur og gurkemeje i gryden. Svits og rør. Hæld 4½ dl vand og salt i gryden. Rør. Læg låg på gryden og kog i 12 minutter.

Tips

  • I stedt for kinakål kan bruges hvidkål.

Energifordeling

Nu heder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1159 kJ (276 kcal)

protein: 17 g

kulhydrat: 34 g

kostfibre: 6 g

fedt: 7 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 293 kJ (70 kcal) 

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1211 kJ (288 kcal)

protein: 16 g

kulhydrat: 34 g

kostfibre: 6 g

fedt: 8 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 306 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g