Dolmere med bulgurpilaf

Lækker, hurtig hverdagsmad med hakket grisekød, tomatsauce og bulgur som tilbehør.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4-6 personer

8 store blade kinakål

Fars
200 g hakket grisekød
½ tsk salt
1 løg
1 gulerod
100 g squash
1 æg
1 spsk rasp 
½ tsk basilikum
lidt peber

Sauce
1 dåse hakkede flåede tomater
½ tsk basilikum 

Bulgurpilaf
10 g smør
2½ dl bulgur
½ tsk gurkemeje

Sådan gør du

Kål

  1. Kog 2 l vand og lidt salt i en gryde.
  2. Kom 4 blade kinakål i gryden og kog i 2 minutter.
  3. Tag bladene op og lad dem dryppe af i et dørslag.
  4. Læg bladene ud på et spækbræt og skær stokken af.
  5. Kog yderligere 4 blade kinakål.

Fars 

  1. Riv løg, gulerod og squash og kom det i kødet med æg, rasp, basilikum og peber.
  2. Rør godt.
  3. Fordel farsen på de 8 blade kinakål.
  4. Lav 8 dolmere.
  5. Læg dolmerne i et ovnfast fad. 

Sauce

  1. Bland de flåede tomater, basilikum og salt og hæld det over dolmerne.
  2. Sæt fadet nederst i ovnen i 25 minutter ved 225 grader. 

Bulgurpilaf

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det.
  2. Hæld bulgur og gurkemeje i gryden.
  3. Svits og rør.
  4. Hæld 4½ dl vand og salt i gryden.
  5. Rør.
  6. Læg låg på gryden og kog i 12 minutter.

Tips

  • I stedt for kinakål kan bruges hvidkål.

Energifordeling

Nu heder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1159 kJ (276 kcal)

protein: 17 g

kulhydrat: 34 g

kostfibre: 6 g

fedt: 7 g

 

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 293 kJ (70 kcal) 

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1211 kJ (288 kcal)

protein: 16 g

kulhydrat: 34 g

kostfibre: 6 g

fedt: 8 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 306 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g