Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4-6 personer
8 store blade kinakål
Fars
200 g hakket grisekød
½ tsk salt
1 løg
1 gulerod
100 g squash
1 æg
1 spsk rasp
½ tsk basilikum
lidt peber
Sauce
1 dåse hakkede flåede tomater
½ tsk basilikum
Bulgurpilaf
10 g smør
2½ dl bulgur
½ tsk gurkemeje
Sådan gør du
Kål
- Kog 2 l vand og lidt salt i en gryde.
- Kom 4 blade kinakål i gryden og kog i 2 minutter.
- Tag bladene op og lad dem dryppe af i et dørslag.
- Læg bladene ud på et spækbræt og skær stokken af.
- Kog yderligere 4 blade kinakål.
Fars
- Riv løg, gulerod og squash og kom det i kødet med æg, rasp, basilikum og peber.
- Rør godt.
- Fordel farsen på de 8 blade kinakål.
- Lav 8 dolmere.
- Læg dolmerne i et ovnfast fad.
Sauce
- Bland de flåede tomater, basilikum og salt og hæld det over dolmerne.
- Sæt fadet nederst i ovnen i 25 minutter ved 225 grader.
Bulgurpilaf
- Kom smørret i en gryde og smelt det.
- Hæld bulgur og gurkemeje i gryden.
- Svits og rør.
- Hæld 4½ dl vand og salt i gryden.
- Rør.
- Læg låg på gryden og kog i 12 minutter.
Tips
- I stedt for kinakål kan bruges hvidkål.
Energifordeling
Nu heder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1159 kJ (276 kcal)
protein: 17 g
kulhydrat: 34 g
kostfibre: 6 g
fedt: 7 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 293 kJ (70 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1211 kJ (288 kcal)
protein: 16 g
kulhydrat: 34 g
kostfibre: 6 g
fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 306 kJ (73 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g