Dild-kødboller med persillerødder

Lækker, sund ret med mange grøntsager og velsmagende dild-kødboller i en dild-krydret sauce med persillerødder. Serveres med kartofler og broccoli.

Af Nikolaj Kirk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, 6 om dagen


Dild-kødboller med persillerødder

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
½ løg 
1 fed hvidløg 
1 lille æg 
1 spsk skummetmælk 
2½ spsk hvedemel 
frisk dild 

Persillerødder 
150-200 g persillerødder 
½ løg 
2 spsk creme fraiche 18% 
1 tsk majsstivelse eller saucejævner 
frisk dild 

Broccoli 
250 g broccoli 
1 tsk smør eller olie 
1 citron 
¼-½ løg 

Tilbehør

500 g små kartofler

Sådan gør du

Dild-kødboller

  1. Rør kødet med salt.
  2. Tilsæt peber, fintrevet løg, fintrevet hvidløg og æg.
  3. Tilsæt melet.
  4. Rør herefter mælken i.
  5. Vend 4 spsk hakket dild i farsen. 

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne. 

Dild-kødboller, fortsat

  1. Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
  2. Form farsen til ca. 14 kødboller med en lille ske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter, til de er kogte.
  3. Tag kødbollerne op på en tallerken.
  4. Si kogevandet og gem det til at koge persillerødder i. 

Persillerødder

  1. Skræl og skær persillerødder i halve eller kvarte på langs.
  2. Hak løget fint.
  3. Kom begge dele i kogevandet og lad det koge 5-10 minutter til persillerødderne er møre.
  4. Tag persillerødderne op på en tallerken.
  5. Rør creme fraiche med majsstivelse og rør det i kogevandet.
  6. Kog det igennem.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Kom kødboller og persillerødder tilbage i saucen.
  9. Rør 2-3 spsk hakket dild i. 

Broccoli

  1. Del broccolien i buketter og kom dem i lidt kogende vand tilsat salt og lidt smør.
  2. Kog uden låg. Vandet må gerne koge næsten væk.
  3. Lad broccolien blive mør – men stadig med bid.
  4. Servér broccolien drysset med fintrevet citronskal af ¼-½ citron og finthakket løg.

Tips

  • Kog evt. dildstilke med i kogevandet, mens kødbollerne koges. Det giver ekstra dildsmag.
  • Saucen kan laves uden creme fraiche og bare jævnes med saucejævner. 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 747 g af retten): 

Energi: 2759 kJ (659 kcal)

Protein: 39 g

Kulhydrat: 74 g

Kostfibre: 14 g

Fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 370 kJ (88 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g




Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo