Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ løg
1 fed hvidløg
1 lille æg
1 spsk skummetmælk
2½ spsk hvedemel
frisk dild
Persillerødder
150-200 g persillerødder
½ løg
2 spsk creme fraiche 18%
1 tsk majsstivelse eller saucejævner
frisk dild
Broccoli
250 g broccoli
1 tsk smør eller olie
1 citron
¼-½ løg
Tilbehør
500 g små kartofler
Sådan gør du
Dild-kødboller
- Rør kødet med salt.
- Tilsæt peber, fintrevet løg, fintrevet hvidløg og æg.
- Tilsæt melet.
- Rør herefter mælken i.
- Vend 4 spsk hakket dild i farsen.
Tilbehør
- Kog kartoflerne.
Dild-kødboller, fortsat
- Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
- Form farsen til ca. 14 kødboller med en lille ske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter, til de er kogte.
- Tag kødbollerne op på en tallerken.
- Si kogevandet og gem det til at koge persillerødder i.
Persillerødder
- Skræl og skær persillerødder i halve eller kvarte på langs.
- Hak løget fint.
- Kom begge dele i kogevandet og lad det koge 5-10 minutter til persillerødderne er møre.
- Tag persillerødderne op på en tallerken.
- Rør creme fraiche med majsstivelse og rør det i kogevandet.
- Kog det igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Kom kødboller og persillerødder tilbage i saucen.
- Rør 2-3 spsk hakket dild i.
Broccoli
- Del broccolien i buketter og kom dem i lidt kogende vand tilsat salt og lidt smør.
- Kog uden låg. Vandet må gerne koge næsten væk.
- Lad broccolien blive mør – men stadig med bid.
- Servér broccolien drysset med fintrevet citronskal af ¼-½ citron og finthakket løg.
Tips
- Kog evt. dildstilke med i kogevandet, mens kødbollerne koges. Det giver ekstra dildsmag.
- Saucen kan laves uden creme fraiche og bare jævnes med saucejævner.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 747 g af retten):
Energi: 2759 kJ (659 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 74 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 370 kJ (88 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.