Den nemme kartoffelsalat

Gør dig mæt og glad

Af Casper Sobczyk | Hele året | For nybegyndere | Hverdag


Den nemme kartoffelsalat

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Salat
500 gram små danske, økologiske kartofler i kvarte
1 dåse kikærter kogte
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika

Sauce
½ dl olivenolie
1 spsk sirup
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk grovkornet sennep
2 spsk tahin
1 fed hvidløg, presset
1 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
Salt og peber
Saft og skal fra ½ citron, økologisk

Øvrige ingredienser
1 bundt dild eller anden urt, finthakket
1 mellemstort rødløg, fintsnittet
4 stilke bladselleri, fintsnittet

 


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kom kartofler og kikærter og lidt olie i en bradepande.
  3. Vend det rundt og bag det i den varme ovn i ca. 25 minutter.
  4. Rør alt sammen til saucen.
  5. Snit urter, rødløg og bladselleri fint.
  6. Vend kartofler, kikærter, rødløg, urter og bladselleri i saucen.
  7. Så er der serveret, og hvis du ikke kan spise op, kan salaten holde sig 4 dage i køleskab.

Energifordeling

-