Dansk gryde med svesker

Lækker gryderet med magert kød fra gris, svesker og blegselleri. Retten simrer i mørk øl som er krydret med soja, citronskal og rosmarin.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Dansk gryde med svesker

Tilberedningstid

ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

½ kg minuttern, 2 x 2 x 2 cm
2 løg
1 spsk olie
salt og peber
1 spsk mel
2 dl mørkt bayersk øl eller bouillon
1 strimmel citronskal, 3-4 cm
8 svesker uden sten
3-4 nåle tørret rosmarin
2 spsk japansk soja
4-5 stilke blegselleri, 100 g

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris med hakket persille og tomatbåde, 150 g eller kartoffelmos

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Pil løgene og skær dem i smalle både. Brun kødet i en gryde i olien ad to gange. Tilsæt løgene og lad dem svitse med under omrøring 3-4 minutter. Drys salt, peber og mel over kødet, rør det sammen og tilsæt øl.

Skræl et tyndt stykke af citronskallen. Klip eller skær sveskerne i strimler. Kom citronskal, svesker, rosmarin og soja i gryden.

Kog kødet mørt under låg ved svag varme 20-30 minutter.

Skær blegsellerien i skiver og kog dem med de sidste 5 minutter. Smag retten til med salt og peber.

Tips

  • Nakkekoteletter kan skæres i tern og bruges i stedet for minuttern.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern af klump fra gris. Før hed udskæringen skinketern af skinkeklump af skinke fra svin.

Nu hedder det nakkekotelet fra gris. Før hed udskæringen nakkekotelet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 670  g af retten): 

Energi: 2003 kJ (477 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 7 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 299 kJ (71 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g