Dansk Box

Lækker mager Filet Royal med salat af rødbede, rødkål og rødløg.

Af Paul Cunningham | Efterår, Vinter | Buffet, Frokost, Hovedretter | Jul, Weekend


Dansk box

Tilberedningstid

Ca. 2 timer og tid til afkøling

Det skal du bruge

4 personer

600 g Filet Royal
salt og peber
¾ l mælk
2-3 kviste timian
2-3 kviste rosmarin
1 æble, gerne Ingrid Marie

Marinade
2 spsk æbleeddike
6 spsk rapsolie

150 g rødkål
400 g rødbeder
½-1 rødløg

Pynt
Bredbladet persille

Tilbehør

Brød

 

Sådan gør du

Skær Filet Royal igennem på langs og krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad eller en sandkageform. Hæld mælk over kødet og læg timian og rosmarin ved. Dæk fadet med stanniol og stil det i ovnen i 40-45 minutter ved 180 grader. Bruges et stegetermometer skal kødet have en centrumtemperatur på 65 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det evt. i køleskab til næste dag.

Rør marinaden sammen. Smag til med salt og peber.

Kog rødbederne og gnid skrællen af.

Snit rødkål og rødløg fint og riv rødbederne groft. Kom det i en skål og hæld 2/3 af marinaden over. Lad salaten trække i marinade i ca. 45 minutter før servering.

Skær kødet i tynde skiver og læg det på et fad. Skær æblet i små tern og fordel dem over kødet. Hæld resten af marinaden over.

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal af grisekam. Før hed udskæringen Filet Royal af svinekam.  

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 600 g af retten): 

Energi: 2387 kJ (570 kcal)

Protein: 46 g

Kulhydrat: 38 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 25 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 398 kJ (95 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 4 g