Tilberedningstid
Ca. 2 timer og tid til afkøling
Det skal du bruge
4 personer
600 g Filet Royal
salt og peber
¾ l mælk
2-3 kviste timian
2-3 kviste rosmarin
1 æble, gerne Ingrid Marie
Marinade
2 spsk æbleeddike
6 spsk rapsolie
150 g rødkål
400 g rødbeder
½-1 rødløg
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Brød
Sådan gør du
Skær Filet Royal igennem på langs og krydr med salt og peber. Læg kødet i et
ovnfast fad eller en sandkageform. Hæld mælk over kødet og læg timian og
rosmarin ved. Dæk fadet med stanniol og stil det i ovnen i 40-45 minutter ved
180 grader. Bruges et stegetermometer skal kødet have en centrumtemperatur på 65
grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det evt. i køleskab til
næste dag.
Rør marinaden sammen. Smag til med salt og peber.
Kog
rødbederne og gnid skrællen af.
Snit rødkål og rødløg fint og riv
rødbederne groft. Kom det i en skål og hæld 2/3 af marinaden over. Lad salaten
trække i marinade i ca. 45 minutter før servering.
Skær kødet i tynde skiver og læg det
på et fad. Skær æblet i små tern og fordel dem over kødet. Hæld resten af
marinaden over.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal af grisekam. Før hed udskæringen Filet Royal af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 2387 kJ (570 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 38 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 398 kJ (95 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g