Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 stort eller 2 små spidskål
Citrongratinering:
20 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl letmælk
50 light flødeost
Salt og peber
1 tsk fintreven usprøjtet citronskal
50 g reven mild ost max. 30+(17 % fedt)
50-100 g chorizopølse
Pynt:
Persille
Tilbehør
Ristede skiver af rugbrød.
Sådan gør du
Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær spidskålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken. Kog spidskålsbådene i letsaltet vand 4-5 min. Tag bådene op med en hulske. Afdryp dem i en sigte og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
Smelt smørret i en gryde. Rør melet ud heri. Rør mælken i. Kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Rør flødeosten i. Smag til med salt, peber og citronskal. Fordel ostesaucen over spidskålen. Drys med den revne ost. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
Skær pølsen i ½ cm tykke skiver. Steg pølseskiverne sprøde på en pande og afdryp dem på køkkenrulle. Fordel pølseskiverne over spidskålen ved servering og pynt med persille.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 54%
Fedt 29%
2050 kJ - 490 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.