Dampede muslinger med persillefløde og hvidløgscroutoner

Dampede muslinger med persillefløde og hvidløgscroutoner

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Dampede muslinger med persillefløde og hvidløgscroutoner

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1,5 kg muslinger
4 skalotteløg
1 æble
2 spsk olivenolie
1 bundt kruspersille
1 dl hvidvin
2-3 dl fløde 38 %
Salt og peber

Hvidløgscroutoner:
4 skiver toastbrød
50 g smør
2 fed hvidløg
4 kviste persille

 

Sådan gør du

  1. Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
  2. Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  3. Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
  4. Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
  5. Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
  6. Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
  7. Servér med hvidløgscroutoner.

 

Tips

  • I stedet for vin kan du bruge øl.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 10%
Fedt 63%
3233 kJ – 773 kcal