Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1,5 kg muslinger
4 skalotteløg
1 æble
2 spsk olivenolie
1 bundt kruspersille
1 dl hvidvin
2-3 dl fløde 38 %
Salt og peber
Hvidløgscroutoner:
4 skiver toastbrød
50 g smør
2 fed hvidløg
4 kviste persille
Sådan gør du
- Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
- Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
- Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
- Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
- Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
- Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
- Servér med hvidløgscroutoner.
Tips
- I stedet for vin kan du bruge øl.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 10%
Fedt 63%
3233 kJ – 773 kcal