Dampede muslinger med hvedeøl og grønt

Dampede muslinger med hvedeøl og grønt

Af 2gangeomugen.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Dampede muslinger med hvedeøl og grønt

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1,5 kg muslinger
50 g finthakket løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
¼ bundt løvstikke el. anden krydderurt
¼ bundt persille
2 spsk olivenolie
100 g kogte hvedekerner (kan udelades)
1 hvedeøl
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem der ikke lukker sig.
  2. Hak løg, hvidløg, gulerødder, løvstikke og persille groft.
  3. Varm olien op i en gryde, svits først grøntsager, og kom herefter muslingerne deri og vend dem godt i den varme olie med grøntsagerne.
  4. Tilsæt hvedeøl og kogte hvedekerner. Lad det komme i kog og lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
  5. Servér med groft brød.

   

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 55%
Kulhydrat 2%
Fedt 40%
1489 kJ – 356 kcal