Dry curry med kokosmælk, kål, kartofler, braiseret oksespidsbryst og friteret basilikum

Dry curry med kokosmælk, kål, kartofler, braiseret oksespidsbryst og friteret basilikum

Af voresmad.dk | Efterår | Hovedretter | Weekend


Dry curry med kokosmælk, kål, kartofler, braiseret oksespidsbryst og friteret basilikum

Tilberedningstid

Ca. 2-4 timer inkl. braisering af kødet - ca. 30 minutter hvis kødet er braiseret

Det skal du bruge

4 personer

Braiseret oksespidsbryst
Ca. 5 dl bouillonen eller vand
1 tsk hel sort peber
2-3 fed hvidløg
200 g gulerødder
200 g knoldselleri
1 porre
3 skalotteløg
1,2 kg oksespidsbryst
Salt og peber
1-2 spsk olivenolie
2 laurbærblade
2 kviste timian

Dry curry
1 bagekartoffel eller 200 g små kartofler
100 g perleløg eller små løg
200 g rosenkål
200 g hvidkål
200 g braiseret oksespidsbryst
2 spsk smagsneurtal olie
50 g rød thai karry paste
4-5 limeblade (frost)
2-3 spsk kokosmælk
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker

Friterede basilikum
1 bundt thai basilikum eller violet basilikum
3 dl smagsneutral olie


Sådan gør du

Braiseret oksespidsbryst

  1. Tænd ovnen til 175 grader uden varmluft.
  2. Skær grøntsagerne ud i grove stykker.
  3. Skær synligt fedt væk fra oksespidsbrystet. Krydr kødet med salt og peber.
  4. Varm en pande eller stegegryde op med 1 spsk olie og svits grøntsagerne kort. Kom dem i et ovnfast fad.
  5. Dryp evt. lidt ekstra olie på panden og brun spidsbrystet på alle sider. Læg det brunede kød i fadet med grøntsager.
  6. Hæld fond eller vandet over kødet så det dækker. Tilsæt laurbærblade, lidt salt, peberkorn og timiankviste.
  7. Dæk fadet til og sæt det i ovnen i ca. 2-4 timer. Tjek det efter 2-3 timer, kødet skal slippe af sig selv når man stikker i det med en lille spids kniv eller stegenål. Spæd evt. til med væske under braiseringen, kødet skal være dækket hele tiden.
  8. Lad kødet køle af i braiseringsvæsken, så det ikke bliver tørt. Opbevar det i køleskabet hvor det kan holde sig 4-5 dage.

Dry curry

  1. Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Pil løgene og halvér dem (skær lidt større løg i kvarte).
  3. Halvér rosenkålene. Snit hvidkålen fint.
  4. Skær oksespidsbrystet i mundrette stykker.
  5. Varm olien op i en stor pande eller wok. Tilsæt rød karry paste og rør godt rundt så det bliver godt fordelt i olien.
  6. Vend oksespidsbrystet grundigt i karryen.
  7. Tilsæt grøntsager, kartofler, limeblade og sautér det hele uden at det bliver brunt.
  8. Tilsæt kokosmælk, vend godt rundt og smag til med fiskesauce og sukker.

Friteret basilikum

  1. Skyl og pluk basilikummen og tør den grundigt – den skal være helt tørt.
  2. Varm olien op til 165 grader i en lille gryde. Kom lidt basilikum i olien ad gangen og fritér den. Tag den op af olien når den ikke længere bobler. Lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Anretning
Anret dry curry på et fad og top med friteret basilikum.

Foto: Sophie Due Rasmussen


Tips

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 300 g af retten):
Protein: 15 g
Kulhydrat: 21 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 31 g
Energi: 1794 kJ (427 kcal)


Energiindhold pr. 100 g:
Protein: 5 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 11 g
Energi: 602 kJ (143 kcal)