Cuvette med kompot af danske bær

Cuvette med kompot af danske bær

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend


Cuvette med kompot af danske bær

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

8 personer

1 cuvette af okse eller kalv, 1 kg 

Kompot: 
400 g blandede sommerbær 
3 løg 
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie 
1 tsk sukker 
1 dl æbleeddike 
Salt og peber

Salat: 
1½ kg friske ærter 
1 bakke karse 
2 agurker 
2 salatløg 
 
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie 
1-2 spsk æbleeddike 

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

Rids fedtet på oversiden af stegen. Krydr med salt og peber. Kom den på en kold pande med fedtsiden nedad. Brun den ved middelvarme på begge sider. Sæt cuvetten i kold ovn og steg ved 150 grader til centrumtemperaturen er 60-62 grader, det tager ca 45 minutter. 

Skyl bærrene og tag eventuelle toppe af. Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver. Varm olie i en gryde ved middel varme. Steg løgene uden låg i 12-14 minutter uden at de tager farve. Tilsæt bær, sukker og eddike, skru ned til svag varme og lad det simre uden låg i 7-8 minutter. Smag til med salt peber og evt. lidt mere eddike. Husk at det ikke er marmelade, så den skal ikke være for sød!

Kog kartoflerne.

Bælg ærterne. Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver. Klip det grønne af karsen. Del agurkerne på langs og skrab kernerne ud. Skær resten i fine tern på 5x5 mm. Bland ærter, karse, løg og agurk i en skål.

Lige før servering smages ærtesalaten til med olie, æbleeddike, salt og peber.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 38%
Fedt 30%
2440 kJ - 584 kcal