Cuvette af okse eller kalv med surt og sødt

Cuvette af okse eller kalv med surt og sødt

Af Thomas Castberg | Vinter | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Cuvette af okse eller kalv med surt og sødt

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

1 okse- eller kalvecuvette
(800 g – 1 kg)

Sure bær:

350 g tranebær
3 dl æbleeddike eller anden frugteddike
2 spsk. salt
1 spsk. sukker

Søde løg: 

5 store løg
1 spsk. rapsolie 
1 dl æbleeddike eller anden frugteddike 
2 spsk. sukker

Selleri/æblekompot

½ knoldselleri
2 Belle de Boskoop eller Cox Orange æbler
1 spsk. æbleeddike eller anden frugteddike
1 spsk. koldpresset rapsolie
3 kviste frisk timian, plukket i blade
frisk peberrod, efter smag
salt og peber
sukker

Tilbehør

200 g groft kernerugbrød.

Sådan gør du

Sure bær
Hæld frugteddike, salt og sukker i en gryde. Kog det op og hæld tranebærerne i gryden. Rør rundt, køl af og lad dem trække mindst en time på køl.

Søde løg
Skræl løgene og skær dem i meget tynde skiver.
Varm olien i en gryde ved moderat varme og kom løgene i.
Lad det stå og simre UDEN at tage farve i 35 minutter.
Tilsæt frugteddike og sukker og lad det stå og simre i yderligere 20 minutter. Stil det til side.

Rids fedtet på oversiden af stegen.
Kom den på en kold pande og brun den på middel varme på begge sider.

Krydr med salt og peber, sæt cuvetten i kold ovn og tænd på 150 grader. Steg til centrum-temperaturen er 60-62 grader, det tager ca. 45 minutter.


Selleri-/æblekompot
Skræl selleri og æbler og skær dem i tern på 1x1 cm. Vend æbleternene i lidt æbleeddike. Sauter halvdelen af sellerien og æblerne i olien og tilsæt lidt vand. Damp til mos under låg ved svag varme.

Tilsæt resten af selleriternene, sammen med timianblade. Damp videre, til de er let møre. Vend de sidste æblestykker i den varme kompot. Smag til med salt, peber, sukker, reven peberrod og frugteddike.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 26%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 29%
2583 kJ - 618 kcal