Curry med belugalinser og sød kartoffel

Curry med belugalinser og sød kartoffel

Det skal du bruge

4 personer

½ sød kartoffel
1 lille squash
2-3 fed hvidløg
Olivenolie
1 spsk. Spidskommen
1 tsk. Kanel
½ spsk. stødt koriander
2 ds. hakkede tomater
400 ml vand
200 g økologiske belugalinser
1½ dl havrebaseret alternativ til fløde
Salt

 


Tilbehør

Ris
Fladbrød
Frisk koriander
Chiliflager

 


Ca. 40 minutter


Sådan gør du

  1. Skær sød kartoffel og squash i tern.
  2. Pres hvidløget. Svits krydderierne i olivenolie i et par minutter.
  3. Tilsæt grøntsagerne og svits videre i yderligere et par minutter.
  4. Tilsæt hakkede tomater, vand og belugalinser. Lad det simre i 25 minutter og rør undervejs.
  5. Kom det havrebaserede alternativ til fløde i – og lad retten simre videre i fem minutter mere.
  6. Smag retten til med salt og eventuelt mere af det havrebaserede fløde-alternativ.
  7. Server straks med dit foretrukne tilbehør – fx ris eller fladbrød, frisk koriander og chiliflager.

 


Tips

Opskriften er af Anne Sofie, Nordli Aroma

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"



energifordeling

Ingen energiberegning
Sund hverdagsmad