Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
6-8 personer
1 okseculotte (ca. 1,5 kg)
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk spidskommen
5 nelliker
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 kg blandede rodfrugter og grøntsager (løg, gulerødder, porrer, pastinakker, knoldselleri eller lign.)
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
Sådan gør du
- Kom korianderfrø, fennikelfrø, spidskommen og nelliker op i en morter eller en lille kaffekværn og stød/kværn det, til det er groft kværnet, det behøver ikke være pulver.
- Tag culotten og rids den med en skarp kniv på fedtsiden.
- Tag "Hjemmekarryen" og massér den ind i culotten i 2-3 minutter. Stil kødet på køl, og lad det stå og trække i en times tid gerne længere, jo mere når smagen at trænge ind.
- Rens og skræl rodfrugterne imens, skær dem i store stykker på 5-6 cm og kom dem i et ildfast fad, hvor der også skal være plads til culotten. Kom olivenolie, salt og peber på og bland godt rundt. Tænd ovnen på 160 grader.
- Varm en pande op ved stærk varme. Læg culotten på panden med fedtsiden nedad. Brun den godt på alle sider.
- Kom culotten op i fadet med rodfrugter og stil det i ovnen i ca. 45 minutter.
- Sæt et stegetermometer i culotten så spidsen er i midten af stegen. Når termometret viser 58-60 grader, er stegen rosa inden i. Det tager 40-50 minutter.
Tips
- Når man nu køber de her forskellige krydderier til sin karry, så kan man lige så godt lave karry af alt det, man har købt, så er man fri for at have alle de små åbne poser stående.
- Er der kød til overs, egner det sig fremragende til en sandwich med ristet rugbrød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 51%
Kulhydrat 21%
Fedt 28%
1750 kJ - 420 kcal