Culotte braiseret i mælk og citron med knuste kartofler og glaskålsalat

Culotte braiseret i mælk og citron med knuste kartofler og glaskålsalat

Af Mikkel Karstad | Sommer | Hovedretter | Fest, Gæster


Culotte braiseret i mælk og citron med knuste kartofler og glaskålsalat

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Culotte braiseret i mælk og citron
1 culotte af gris, ca. 750 g
½ tsk salt
Peber
½ bundt timian
1 citron, usprøjtet
½-1 l sødmælk

Knuste kartofler
1 kg små kartofler
2 spsk yoghurt naturel 2%
15 g smør
½ tsk salt
Peber

Salat af glaskål, ribs og estragon
2 glaskål
½ spsk lys eddike, fx æbleeddike
2 tsk olie
1 tsk flydende honning
¼ tsk salt
Peber
100 g friske ribs
1 bundt estragon

Sådan gør du

  1. Ris fedtlaget på culotten på kryds og tværs, så det danner ”tern”. Dup culotten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Varm en pande ved god varme og brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Kom culotten i en stegegryde eller et ildfast fad med høje kanter.
  3. Skyl og hak timian. Skyl citron og skær i grove stykker. Kom timian og citron ved culotten.
  4. Hæld mælk over culotten, så den er halvt dækket og steg den i ovnen ved 150 grader i 1-1½ time, indtil culotten er gylden på toppen og mælken er skilt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.
  5. Skyl kartofler fri for jord. Kom kartofler op i et ildfast fad og drys med salt.
  6. Kom kartoflerne i ovnen ved 150 grader og bag i 30-35 minutter, til de er møre og har fået gylden og sprød skræl.
  7. Salat: Skræl glaskål og skær dem ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Kom skiverne i iskoldt vand, så de bliver helt sprøde.
  8. Rør eddike, olie, honning, salt og peber sammen til en dressing.
  9. Skyl ribs. Skyl og hak estragon. Tilsæt ribs og estragon til dressingen.
  10. Afdryp glaskål grundigt for vand og vend skiverne i dressingen.
  11. Tag kartoflerne ud af ovnen og knus dem let med en grydeske, kom yoghurt og tern af koldt smør op i og vend det godt sammen. Smag til med salt og friskværnet peber.
  12. Skær culotten i skiver fra det laveste hjørne og server med kartofler, glaskålssalat og lidt af skyen fra stegen som sauce.

 

Tips

  • I stedet for glaskål kan du også bruge fennikel, jordskokker eller majroer.
  • Du kan sagtens bruge andre bær end ribs i salaten.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 33%
Fedt 39%
2540 kJ – 620 kcal