Tilberedningstid
Ca. 1 time og 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Culotte braiseret i mælk og citron
1 culotte af gris, ca. 750 g
½ tsk salt
Peber
½ bundt timian
1 citron, usprøjtet
½-1 l sødmælk
Knuste kartofler
1 kg små kartofler
2 spsk yoghurt naturel 2%
15 g smør
½ tsk salt
Peber
Salat af glaskål, ribs og estragon
2 glaskål
½ spsk lys eddike, fx æbleeddike
2 tsk olie
1 tsk flydende honning
¼ tsk salt
Peber
100 g friske ribs
1 bundt estragon
Sådan gør du
- Ris fedtlaget på culotten på kryds og tværs, så det danner ”tern”. Dup culotten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm en pande ved god varme og brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Kom culotten i en stegegryde eller et ildfast fad med høje kanter.
- Skyl og hak timian. Skyl citron og skær i grove stykker. Kom timian og citron ved culotten.
- Hæld mælk over culotten, så den er halvt dækket og steg den i ovnen ved 150 grader i 1-1½ time, indtil culotten er gylden på toppen og mælken er skilt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.
- Skyl kartofler fri for jord. Kom kartofler op i et ildfast fad og drys med salt.
- Kom kartoflerne i ovnen ved 150 grader og bag i 30-35 minutter, til de er møre og har fået gylden og sprød skræl.
- Salat: Skræl glaskål og skær dem ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Kom skiverne i iskoldt vand, så de bliver helt sprøde.
- Rør eddike, olie, honning, salt og peber sammen til en dressing.
- Skyl ribs. Skyl og hak estragon. Tilsæt ribs og estragon til dressingen.
- Afdryp glaskål grundigt for vand og vend skiverne i dressingen.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og knus dem let med en grydeske, kom yoghurt og tern af koldt smør op i og vend det godt sammen. Smag til med salt og friskværnet peber.
- Skær culotten i skiver fra det laveste hjørne og server med kartofler, glaskålssalat og lidt af skyen fra stegen som sauce.
Tips
- I stedet for glaskål kan du også bruge fennikel, jordskokker eller majroer.
- Du kan sagtens bruge andre bær end ribs i salaten.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 33%
Fedt 39%
2540 kJ – 620 kcal