Culotte af inderlår fra gris med pestokartofler

Lækker ovnstegt culotte krydret med nelliker og laurbær hertil sprøde, ovnstegte pestokartofler og tomatsalat.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1¼ time, heraf 1 time i ovn

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte af inderlår fra gris, ca. 750 g 
4 hele nelliker
1 laurbærblad
Salt
Peber

Pestokartofler
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
8 blade basilikum eller 2 tsk tørret
2 stilke persille
2 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner eller mandelflager
½ spsk revet parmesanost

Tilbehør

300 g tomater
1 løg 
Frisk basilikum

Sådan gør du

Kødet

  1. Dup culotten tør med køkkenrulle. Gnid stegen med salt og peber.
  2. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
  3. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
  4. Knus nellikerne.
  5. Del laurbærbladet i mindre stykker. 
  6. Drys nelliker og laurbærblade på stegens fedtlag og læg den i en bradepande.
  7. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader. Lad stegen stege ca. 1 time, eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag stegen ud af ovnen.
  8. Skær kødet i tynde skiver ved servering. Begynd fra det ene hjørne.

Pestokartofler

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. 
  2. Mix i blender eller med puréstav hvidløg, basilikum, persille, 1½ spsk olie, pinjekerner og 1 spsk vand til en ensartet masse.
  3. Læg kartofler, salt og peber lagvist i et fladt ovnfast fad, penslet med resten af olien.
  4. Fordel pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost.
  5. Sæt fadet i ovnen sammen med culotten i 1 time.
  6. Skru evt. op for ovnen på 225 grader, når culotten er færdig, og lad kartoflerne blive møre og sprøde.

Tilbehør

  1. Skær tomaterne i skiver
  2. Hak løget
  3. Pynt med frisk basilikum

Tips

  • Køb evt. færdiglavet pesto.

Energifordeling

Nu hedder de culotte af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeculotte af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  uden fedtkant (ca. 555 g af retten): 

Energi: 2653 kJ (632 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 45 g

kostfibre: 6 g

fedt: 30 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 477 kJ (114 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. person med fedtkant (ca. 555 g af retten): 

Energi: 3063 kJ (729 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 55 g

kostfibre: 6 g

fedt: 36 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 551 kJ (131 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 7 g