Tilberedningstid
Ca. 1¼ time, heraf 1 time i ovn
Det skal du bruge
4 personer
1 culotte af inderlår fra gris, ca. 750 g
4 hele nelliker
1 laurbærblad
Salt
Peber
Pestokartofler
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
8 blade basilikum eller 2 tsk tørret
2 stilke persille
2 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner eller mandelflager
½ spsk revet parmesanost
Tilbehør
300 g tomater
1 løg
Frisk basilikum
Sådan gør du
Kødet
- Dup culotten tør med køkkenrulle. Gnid stegen med salt og peber.
- Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
- Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
- Knus nellikerne.
- Del laurbærbladet i mindre stykker.
- Drys nelliker og laurbærblade på stegens fedtlag og læg den i en bradepande.
- Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader. Lad stegen stege ca. 1 time, eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag stegen ud af ovnen.
- Skær kødet i tynde skiver ved servering. Begynd fra det ene hjørne.
Pestokartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Mix i blender eller med puréstav hvidløg, basilikum, persille, 1½ spsk olie, pinjekerner og 1 spsk vand til en ensartet masse.
- Læg kartofler, salt og peber lagvist i et fladt ovnfast fad, penslet med resten af olien.
- Fordel pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost.
- Sæt fadet i ovnen sammen med culotten i 1 time.
- Skru evt. op for ovnen på 225 grader, når culotten er færdig, og lad kartoflerne blive møre og sprøde.
Tilbehør
- Skær tomaterne i skiver
- Hak løget
- Pynt med frisk basilikum
Tips
- Køb evt. færdiglavet pesto.
Energifordeling
Nu hedder de culotte af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeculotte af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person uden fedtkant (ca. 555 g af retten):
Energi: 2653 kJ (632 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 6 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 477 kJ (114 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person med fedtkant (ca. 555 g af retten):
Energi: 3063 kJ (729 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 6 g
fedt: 36 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 551 kJ (131 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g