Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 stor afpudset mørbrad fra gris, 500 g
salt og peber
½ dl couscous
½ bundt persille
25 g smør
Kartoffelrösti
Ca. ¾ kg kartofler
1 spsk olie
Blomkål
1 lille salatløg
1 stort blomkål
10 g smør
50 g afskallede mandler
evt. frisk estragon
Sådan gør du
Rösti
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden af i et klæde. Krydr kartoflerne med salt og peber. Steg dem gyldne ved jævn varme, som en "tyk pandekage" i olie ca. 10 minutter på hver side til kartoflerne er møre. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes.
Kødet
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Krydr kødet med salt og peber. Bland couscous og hakket persille og vend kødet heri. Tryk paneringen fast på kødet. Varm smørret på en pande ved god varme - lad det blive gyldent. Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side.
Blomkål
Skær løget i ringe. Del blomkålen i buketter. Kog løget og kålen i ganske lidt vand tilsat smør og salt. Hæld vandet fra og tilsæt mandler. Smag til med salt og peber og drys med klippet estragon.
Tips
- Hvis blomkålen er meget frisk, kan man også bruge stokken, som skæres i små tern og koges med resten af kålen.
- I stedet for mørbradbøffer kan bruges 4 medaljoner af filet fra gris eller 4 koteletter fra gris blot der bruges mere couscous til paneringen.
- Kødet kan også tilberedes uden panering og dermed bliver fedtindholdet lavere.
- Kødet kan også vendes i æggehvide eller et sammenpisket æg før det paneres i couscous.
- I stedet for rösti kan man vende 4 skiver ristet toastbrød skåret i tern i den færdige blomkål lige før servering. I stedet for toastbrød kan bruges færdige brødcroutoner.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 535 g af retten):
Energi: 2254 kJ (539 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 21 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 421 kJ (101 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g