Couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti

Velsmagende, hurtig sommerret af saftige couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti.

Af Nikolaj Kirk | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stor afpudset mørbrad fra gris, 500 g
salt
peber
½ dl couscous
½ bundt persille
25 g smør

Kartoffelrösti
Ca. ¾ kg kartofler
1 spsk olie

Blomkål
1 lille salatløg
1 stort blomkål
10 g smør
50 g afskallede mandler
evt. frisk estragon

Sådan gør du

Rösti

  1. Skræl kartoflerne og riv dem groft.
  2. Tryk væden af i et klæde.
  3. Krydr kartoflerne med salt og peber.
  4. Steg dem gyldne ved jævn varme, som en "tyk pandekage" i olie ca. 10 minutter på hver side til kartoflerne er møre.
  5. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes.

Kødet

  1. Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver.
  3. Krydr kødet med salt og peber.
  4. Bland couscous og hakket persille og vend kødet heri.
  5. Tryk paneringen fast på kødet.
  6. Varm smørret på en pande ved god varme - lad det blive gyldent.
  7. Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side.
  8. Skru ned til middel varme, og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side.

Blomkål

  1. Skær løget i ringe.
  2. Del blomkålen i buketter.
  3. Kog løget og kålen i ganske lidt vand tilsat smør og salt.
  4. Hæld vandet fra og tilsæt mandler.
  5. Smag til med salt og peber og drys med klippet estragon.

Tips

  • Hvis blomkålen er meget frisk, kan man også bruge stokken, som skæres i små tern og koges med resten af kålen. 
  • I stedet for mørbradbøffer kan bruges 4 medaljoner af filet fra gris eller 4 koteletter fra gris blot der bruges mere couscous til paneringen.
  • Kødet kan også tilberedes uden panering og dermed bliver fedtindholdet lavere.
  • Kødet kan også vendes i æggehvide eller et sammenpisket æg før det paneres i couscous.
  • I stedet for rösti kan man vende 4 skiver ristet toastbrød skåret i tern i den færdige blomkål lige før servering. I stedet for toastbrød kan bruges færdige brødcroutoner.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 535 g af retten): 

Energi: 2254 kJ (539 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 44 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 21 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 421 kJ (101 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g