Couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti

Saftige couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti.

Af Nikolaj Kirk | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Couscouspanerede mørbradbøffer med blomkål og rösti

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stor afpudset mørbrad fra gris, 500 g
salt og peber
½ dl couscous
½ bundt persille
25 g smør

Kartoffelrösti
Ca. ¾ kg kartofler
1 spsk olie

Blomkål
1 lille salatløg
1 stort blomkål
10 g smør
50 g afskallede mandler
evt. frisk estragon

Sådan gør du

Rösti
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden af i et klæde. Krydr kartoflerne med salt og peber. Steg dem gyldne ved jævn varme, som en "tyk pandekage" i olie ca. 10 minutter på hver side til kartoflerne er møre. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes.

Kødet
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Krydr kødet med salt og peber. Bland couscous og hakket persille og vend kødet heri. Tryk paneringen fast på kødet. Varm smørret på en pande ved god varme - lad det blive gyldent. Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side.

Blomkål
Skær løget i ringe. Del blomkålen i buketter. Kog løget og kålen i ganske lidt vand tilsat smør og salt. Hæld vandet fra og tilsæt mandler. Smag til med salt og peber og drys med klippet estragon.

Tips

  • Hvis blomkålen er meget frisk, kan man også bruge stokken, som skæres i små tern og koges med resten af kålen. 
  • I stedet for mørbradbøffer kan bruges 4 medaljoner af filet fra gris eller 4 koteletter fra gris blot der bruges mere couscous til paneringen.
  • Kødet kan også tilberedes uden panering og dermed bliver fedtindholdet lavere.
  • Kødet kan også vendes i æggehvide eller et sammenpisket æg før det paneres i couscous.
  • I stedet for rösti kan man vende 4 skiver ristet toastbrød skåret i tern i den færdige blomkål lige før servering. I stedet for toastbrød kan bruges færdige brødcroutoner.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 535 g af retten): 

Energi: 2254 kJ (539 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 44 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 21 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 421 kJ (101 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g