Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 kg kam af gris med ben eller 4 herregårdskoteletter med ben
½ hvidløg
8 stilke timian
Salt og peber
1 spsk olie
1 spsk smør
Saltede og grillede citroner:
1½ usprøjtede citron
40 g salt
40 g sukker
500 g aspargesbroccoli
Tilbehør
600 g kogte kartofler
Sådan gør du
De saltede citroner skal sættes over en måned i forvejen. De kan også erstattes med friske, grillede citroner.
Puds kødet af og skær koteletter med ben til 2 personer pr stykke.
Dup kødet tørt og brun det i olie, så det får en flot gylden stegeskorpe.
Kom smør på panden sammen med hvidløg og timianstilke, og lad det syde og give smag til kødet.
Steg kødet færdigt i ovnen ved 100 grader i 20 minutter.
Krydr med salt og peber.
Skær citronerne i kvarte, dæk med salt og sukker og sæt på køl i en lufttæt beholder i mindst 4 uger.
Ved servering steges citronerne på en tør pande til de karamelliserer.
Servér koteletterne med blancheret broccoli.
Tips
- Hvis det skal være rigtig festligt, kan man servere en sauce bearnaise eller sauce choron til retten sammen med kogte kartofler.
- Prøv en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.
Energifordeling
Nu hedder det flæskesteg af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam af svinekam fra svin.
Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen kotelet med skaft af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 3109 kJ (740 kcal)
protein: 61 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 10 g
fedt: 35 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 517 kJ (123 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g