Tilberedningstid
Sous vide: 6 timer
Det skal du bruge
4 personer
1-1,2 kg côte de boeuf
1 lille spsk salt, (10 g)
Sådan gør du
Sous vide-forbered kødet
- Tør kødet af.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt vakuum.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 55 grader/6:00).
- Gem evt. kødet på køl (Se mere under tips).
- Tag kødet ud af posen, dup det HELT tørt, og smør med lidt madolie.
Grill kødet
- Opvarm grillen til høj varme (250 grader) og lad risten blive gennemvarm. Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (gerne hævet eller ved middelhøj varmeindstilling).
- Grill kødet 2 minutter på den ene side og drej evt. kødet 90 grader halvvejs for at få krydsstriber. Gentag på den anden side.
Server
- Skær 1/2-1 cm skiver i skrå snit (så man skærer mest muligt på tværs af fibrene), skær evt. benet fra først så resten lettere kan udskæres.
- Drys flagesalt på kødet.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen (cook-chill):
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Find forslag til lækkert tilbehør til Côte de boeuf her:
Ratatouille - sous vide
Grillet bøfsalat med sommergrønt
Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs
Svinekam på grill med grøn sommerkornotto
Energifordeling
-