Tilberedningstid
Ca. 3 timer + marinering 1-2 dage
Det skal du bruge
4 personer
Abrikoser
200 g tørrede abrikoser
½ l appelsinjuice
1dl portvin
200 g svesker uden sten
Andelår
4 andelår
½- 1 kg svinefedt
½ dl salt
5 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
1 kvist frisk timian
Tilbehør
Kogte kartofler og rødkål.
Sådan gør du
Abrikoser
Dæk abrikoserne med appelsinjuice. Hæld portvin og appelsinjuice over sveskerne til det dækker. Stil begge dele i køleskab og lad det trække 1- 2 dage. Lun svesker og abrikoser i den væde de ligger i.
Andelår
Drys andelårene med salt og stil dem i køleskabet 1 – 12 timer. Skyl det løstsiddende salt af andelårene og læg dem i en gryde med svinefedtet, så det dækker. Knus hvidløg og læg dem i gryden sammen med timian og rosmarin. Læg låg på og kog ved meget svag varme til lårene er helt møre - 2½-3 timer. Tag lårene op og steg dem sprøde på skindsiden på en pande/grillpande ved god varme.
Tips
Gryden med lårene kan også stilles i ovnen ved 100 grader. Lårene kan laves flere dage i forvejen, hvis de opbevares på køl dækket af fedt. Steges inden servering. Lårene kan koges i vand i stedet for svinefedt, før de steges på panden.
Energifordeling
Ikke beregnet