Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
5 personer
1 kg grisekinder/kæbeklumper
salt og peber
1 spsk
olie
2½ dl hønsefond
1 dl rødvinseddike
2½ dl
cola
Karamelliseret tomatgelé
1 dl sukker
3 tomater
1 løg
2
fed hvidløg
2 dl rødvins- eller hindbærvineddike
6 blade husblas pr. ½ l
væske
Pebernougatine
½ dl sukker eller glukosesirup
peber
Tilbehør
Brød
Sådan gør du
Dup kinderne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun dem i
olie i en stegegryde. Tilsæt hønsefond, eddike og cola. Kog til kinderne er møre
ca. 1 ¼ time. Tag kødet op. Kog skyen ind til ½ l. Smag til salt og peber.
Glasér kinderne i den indkogte sky.
Karamelliseret tomatgelé
Smelt
sukkeret i en gryde til det er lysebrunt. Tilsæt hakkede tomater, løg og
hvidløg. Vend det i karamellen. Tilsæt eddike, salt og peber og kog det i 20
minutter.
Si væsken og smag til med salt og peber.
Udblød husblasen i
koldt vand i 5 minutter. Tag husblasen op og knug vandet af den. Kom husblasen i
væsken og rør til den er smeltet.
Pebernougatine
Smelt sukkeret. Det
må ikke blive mørkt. Kog det i ca. 5 minutter. Tilsæt en smule koldt vand hvis
sukkeret bliver for varmt.
Hæld det smeltede sukker ud på bagepapir i et
meget tyndt lag. Drys straks med groftkværnet peber. Lad sukkeret
stivne.
Læg tomatgeléen i bunden af små portionsskåle og læg kødet, som
har stuetemperatur, ovenpå.
Bræk pebernougatinen i stykker og læg dem på
kødet. Smelt med en gasbrænder lige inden servering.
Energifordeling
Nu hedder det grisekinder/grisekæber. Før hed udskæringen svinekinder/svinekæber.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten):
Energi: 2079 kJ (497 kcal)
Protein: 44 g
Kulhydrat: 48 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 430 kJ (103 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 0 g
Fedt: 2 g