Colaglaserede kinder, karamelliseret tomatgelé og peber nougatine

Colaglaserede kinder, karamelliseret tomatgelé og peber nougatine

Paul Cunningham

Af Paul Cunningham

Det skal du bruge

5 personer

1 kg grisekinder/kæbeklumper
salt og peber
1 spsk olie
2½ dl hønsefond
1 dl rødvinseddike
2½ dl cola

Karamelliseret tomatgelé
1 dl sukker
3 tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl rødvins- eller hindbærvineddike
6 blade husblas pr. ½ l væske

Pebernougatine
½ dl sukker eller glukosesirup
peber


Tilbehør

Brød


Ca. 1¾ time


Sådan gør du

Dup kinderne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun dem i olie i en stegegryde. Tilsæt hønsefond, eddike og cola. Kog til kinderne er møre ca. 1 ¼ time. Tag kødet op. Kog skyen ind til ½ l. Smag til salt og peber. Glasér kinderne i den indkogte sky.

Karamelliseret tomatgelé
Smelt sukkeret i en gryde til det er lysebrunt. Tilsæt hakkede tomater, løg og hvidløg. Vend det i karamellen. Tilsæt eddike, salt og peber og kog det i 20 minutter.
Si væsken og smag til med salt og peber.
Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter. Tag husblasen op og knug vandet af den. Kom husblasen i væsken og rør til den er smeltet.

Pebernougatine
Smelt sukkeret. Det må ikke blive mørkt. Kog det i ca. 5 minutter. Tilsæt en smule koldt vand hvis sukkeret bliver for varmt.
Hæld det smeltede sukker ud på bagepapir i et meget tyndt lag. Drys straks med groftkværnet peber. Lad sukkeret stivne.

Læg tomatgeléen i bunden af små portionsskåle og læg kødet, som har stuetemperatur, ovenpå.
Bræk pebernougatinen i stykker og læg dem på kødet. Smelt med en gasbrænder lige inden servering.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person  
Protein 23%
Kulhydrat 57%
Fedt 20%
2125 kJ - 505 kcal

Gæster