Tilberedningstid
Ca. 1 time + 2 timer til marinering
Det skal du bruge
4 personer
3-4 kyllingebrystfileter, ca. 500 g
Peber
8 trægrillspid
Cola-marinade
2 dl cola, ikke sukkerfri
2 spsk soyasauce
30 g ingefær
4 fed hvidløg
1 lille chili
Salat
2 tomater, 120 g
1 peberfrugt 120 g
1 lille dåse majs, 140 g
½ dl mandler, 30 g
Dressing
1 spsk. frugt- eller vineddike
½ tsk. salt
Lidt peber
Lidt sukker
1 tsk. dijon sennep
1 spsk. olie
1 spsk. vand
Bulgur
3 dl bulgur, 180 g
½ tsk. salt
Pynt
Evt. lidt basilikumblade
Sådan gør du
Skær kyllingekødet store tern, 3x3x3 cm
Cola-marinade
- Hæld cola og soya i en skål.
- Riv ingefær på et rivejern, du skal bruge 3 spsk.
- Pres hvidløg
- Skyl chili og fjern kernerne. Skær den i fine tern.
- Bland alt i skålen
- Læg kyllingetern i skålen, vend rundt og stil det i køleskabet mindst et par timer.
Læg grillspiddene i vand
Salat
- Skyl tomater og peberfrugt.
- Skræl gulerødder
- Skær alt i små tern og kom det i en stor skål.
- Hæld vandet fra majsene og kom dem i skålen.
- Sæt skålen i køleskabet
Tænd ovnen på grill
Kyllingespid
- Fordel kyllingestykkerne på de 8 spyd.
- Læg spiddene i et ovnfast fad, drys med peber og sæt fadet i ovnen på næstøverste rille.
- Lad dem grille i 10 minutter til de er netop gennemstegte. Vend dem efter 5 minutter.
Bulgur
- Hæld 5 dl vand, bulgur og salt i en gryde.
- Læg låg på og bring i kog ved god varme.
- Skru ned til svag varme og lad det simre i 10 minutter. Hæld eventuelt overskydende vand fra.
Mandler
- Hak mandler groft
- Varm en pande ved middel varme og rist mandlerne til de er lysebrune, 4-5 minutter.
Dressing
Bland alle ingredienser til dressingen.
Bulgursalat
- Tag grøntsagerne ud af køleskabet og bland dem med den lune bulgur og mandler. Husk at gemme lidt mandler til pynt.
- Tilsæt dressingen og vend rundt
Anretning
- Fyld en lille portionsskål (som på billedet) med bulgursalat og pres den godt sammen, så den bliver fast.
- Vend den ud på tallerkenen og bank blidt på den, så bulgursalaten løsner sig.
- Tag skålen af, så bulgursalaten former en lille høj.
- Pynt evt. med lidt basilikumblade og læg mandler rundt om.
- Læg til sidst to kyllingespid ved siden af bulgursalaten.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.
- Man kan bruge andre grøntsager til bulgursalaten fx bønner, sukkerærter, bladselleri eller fennikel.
- Man kan tilsætte lidt saltede peanuts til bulgursalaten.
- Man kan bruge kylling, der tilsat 10% lage, kød tilsat lage er mere robust, det tåler mere varme.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 46%
Fedt 21%
1948 kJ – 464 kcal