Citronstegte schnitzler med chilisalsa

Hurtig og spændende ret med masser af grove grøntsager.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Citronstegte skinkeschnitzler med chilisalsa

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 spsk olie
salt
peber
1 citron

Chilisalsa
¼ agurk
2 tomater
½ blomkål
½-1 frisk chili
1 spsk olivenolie

Tilbehør

1½ dl løse ris
purløg

 

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene. 

Kødet

  1. Skær to både af citronen.
  2. Pres 2 spsk citronsaft af resten af citronen.

Chilisalsa

  1. Skær agurk og tomat i små tern og blomkål i helt små buketter.
  2. Rens chilien for stilk, kerner og mellemvægge og hak den fint.
  3. Bland agurk, tomat, blomkål, chili, olivenolie og 1 spsk citronsaft sammen i en skål.
  4. Smag til med salt.

Kødet, fortsat

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande.
  4. Steg citronbådene ca. 1 minut på hver side.
  5. Tag citronbådene af panden.
  6. Brun hurtigt schnitzlerne på panden ved kraftig varme.
  7. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. 

Tilbehør, fortsat

  1. Smag risene til med fintklippet purløg, citronsaft, salt og peber.

Tips

  • Kog et par majskolber og server dem til.
  • Drys 1-2 spsk friskreven parmesanost over hver schnitzel lige før de er færdigstegt.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 775 g af retten): 

Energi: 2301 kJ (548 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 54 g

kostfibre: 8 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 298 kJ (71 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g