Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 spsk olie
salt
peber
1 citron
Chilisalsa
¼ agurk
2 tomater
½ blomkål
½-1 frisk chili
1 spsk olivenolie
Tilbehør
1½ dl løse ris
purløg
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene.
Kødet
- Skær to både af citronen.
- Pres 2 spsk citronsaft af resten af citronen.
Chilisalsa
- Skær agurk og tomat i små tern og blomkål i helt små buketter.
- Rens chilien for stilk, kerner og mellemvægge og hak den fint.
- Bland agurk, tomat, blomkål, chili, olivenolie og 1 spsk citronsaft sammen i en skål.
- Smag til med salt.
Kødet, fortsat
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande.
- Steg citronbådene ca. 1 minut på hver side.
- Tag citronbådene af panden.
- Brun hurtigt schnitzlerne på panden ved kraftig varme.
- Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte.
Tilbehør, fortsat
- Smag risene til med fintklippet purløg, citronsaft, salt og peber.
Tips
- Kog et par majskolber og server dem til.
- Drys 1-2 spsk friskreven parmesanost over hver schnitzel lige før de er færdigstegt.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 775 g af retten):
Energi: 2301 kJ (548 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 298 kJ (71 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g