Tilberedningstid
1 time
Det skal du bruge
4 personer
700 g kam fra gris uden ben med 3 mm spæk
1 citron
salt og peber
Citronglace
1 fed hvidløg
2 tsk honning
1 citron
1 tsk olie
Speltsalat
1 liter bouillion
½ tsk salt
1 citron
4 dl speltkerner, forkogte (parboiled)
250 g cherrytomater
½ agurk
3 forårsløg
1 lille bundt persille
frisk mynte
Dressing
1 spsk olie
1 citron
2 fed hvidløg
Sådan gør du
Citronglace
- Pres hvidløget og rør det sammen med honningen, 3 spsk citronsaft og olie.
- Tag halvdelen fra til at hælde over kødet ved servering.
- Kød
- Skær citronen i tynde skiver og læg citronskiverne i bunden af en bradepande.
- Pensl kødet på alle sider med halvdelen af citronglacen.
- Læg kødet på citronskiverne og krydr med salt og peber.
- Sæt kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege 45-60 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65 grader.
Speltsalat
- Bring bouillon, salt, 2 spsk citronsaft og spelt i kog i en gryde, lad den koge ved svag varme i ca. 12 minutter til den er al dente; speltkernerne åbner sig under kogning.
- Hæld spelten i en si og skyl med koldt vand. Lad spelten dryppe af.
- Skær tomaterne i kvarte, agurken i små tern og forårsløgene i små stykker.
- Hak persillen og mynten groft.
- Pisk olie, 3-4 spsk citronsaft og presset hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.
- Bland spelten med tomater, agurk, forårsløg og krydderurter og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber.
- Hæld citronglacen over kødet.
Tips
- Filet Royal eller mørbrad fra gris kan bruges i stedet for kam fra gris.
- Retten kan serveres kold som del af en buffet.
- Kødet kan også tilberedes ved indirekte varme i kuglegrill.
- Ris, couscous og bulgur kan bruges i stedet for spelt.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen kam fra gris. Før hed det svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 870 g af retten):
Energi: 2589 kJ (619 kcal)
Protein: 47 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 298 kJ (71 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g