Citronglaseret kam med speltsalat

Lækker, frisk anretning med mættende salat og kam fra gris. Kan også serveres kold som en del af en buffet.

Af Grace Biilmann | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Citronglaseret svinekam med speltsalat

Tilberedningstid

1 time

Det skal du bruge

4 personer

700 g kam fra gris uden ben med 3 mm spæk 
1 citron
salt og peber

Citronglace
1 fed hvidløg
2 tsk honning
1 citron
1 tsk olie

Speltsalat
1 liter bouillion
½ tsk salt
1 citron
4 dl speltkerner, forkogte (parboiled)

250 g cherrytomater
½ agurk
3 forårsløg
1 lille bundt persille
frisk mynte

Dressing
1 spsk olie
1 citron
2 fed hvidløg

Sådan gør du

Citronglace

  1. Pres hvidløget og rør det sammen med honningen, 3 spsk citronsaft og olie.
  2. Tag halvdelen fra til at hælde over kødet ved servering.
  3. Kød
  4. Skær citronen i tynde skiver og læg citronskiverne i bunden af en bradepande.
  5. Pensl kødet på alle sider med halvdelen af citronglacen.
  6. Læg kødet på citronskiverne og krydr med salt og peber.
  7. Sæt kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege 45-60 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65 grader. 

Speltsalat

  1. Bring bouillon, salt, 2 spsk citronsaft og spelt i kog i en gryde, lad den koge ved svag varme i ca. 12 minutter til den er al dente; speltkernerne åbner sig under kogning. 
  2. Hæld spelten i en si og skyl med koldt vand. Lad spelten dryppe af.
  3. Skær tomaterne i kvarte, agurken i små tern og forårsløgene i små stykker.
  4. Hak persillen og mynten groft.
  5. Pisk olie, 3-4 spsk citronsaft og presset hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.
  6. Bland spelten med tomater, agurk, forårsløg og krydderurter og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber. 
  7. Hæld citronglacen over kødet.

Tips

  • Filet Royal eller mørbrad fra gris kan bruges i stedet for kam fra gris.
  • Retten kan serveres kold som del af en buffet.
  • Kødet kan også tilberedes ved indirekte varme i kuglegrill.
  • Ris, couscous og bulgur kan bruges i stedet for spelt.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen kam fra gris. Før hed det svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten): 

Energi: 2589 kJ (619 kcal)

Protein: 47 g

Kulhydrat: 58 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 298 kJ (71 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g