Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
1 skinkemignon, ca. 350 g
salt og peber
1
citron
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
Grøn
bulgur
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 løg
1-2 fed
hvidløg
1 spsk olie
1½ dl bulgur
250 g ærter, friske eller frosne
evt. flydende fond eller bouillon
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber
og fintrevet citronskal. Se tips. Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde og læg
kødet i gryden. Tilsæt 3 spsk citronsaft og timian. Kog ved svag varme under låg
i 20-25 minutter. Vend kødet én gang undervejs, hvis væsken ikke dækker. Tag
kødet op af væsken og skær det i tynde skiver ved servering.
Knæk den
træede ende af aspargesene og skær dem i 2-3 cm stykker. Skær dem igennem på
langs, hvis de er tykke. Tag hovederne fra. Svits finthakket løg og hvidløg i en
gryde med olie. Tilsæt bulgur og aspargesstykker - dog uden hoveder. Tilsæt 2½
dl vand. Lad bulguren koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter. Tilsæt
aspargeshoveder og ærter. Sluk for varmen, lad det stå et par minutter og smag
til med salt og peber. Tag portionen fra til barnet og smag evt. resten til med
fond eller bouillon.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos
et par skiver kød og grøn bulgur i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.
Til barnet over 12 måneder
Skær kødet ud i små
stykker og anret det med grøn bulgur.
Tips
- Lad kødet trække med salt, peber og citronskal i køleskab 1 time eller mere. Det får kødet til at smage af mere, og gør det mere mørt og saftigt.
- Broccoli, grøn squash, rosenkål eller spinat kan bruges i stedet for asparges og ærter.
- Svinekam uden svær og mørbrad kan bruges i stedet for skinkemignon.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 45%
Fedt 23%
5625 kJ -1340 kcal