Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta

Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100g 
2 tsk olie
2 friske røde chili
¼ tsk groft peber
¼ tsk groft salt

Varm grøntsagssalat
250 g svampe, fx østershatte eller markchampignon
1 spsk olie
1 rødløg
¼ knoldselleri, ca. 250 g
2 spsk balsamico
persille, gerne bredbladet

Pasta 
150 g pasta
1 bundt rucola
1 dl fløde 9%

Sådan gør du

Halver chilierne og fjern kerner og skillevæge. Læg dem på en varm pande i ca. 5 minutter og vend dem et par gange, skindsiden må gerne blive sort. Tag dem af panden og læg dem i en plastpose, mens de køler lidt af. Skrab frugtkødet af skindet og hak det fint sammen med salt og peber.

Skær svampene i mindre stykker. Snit løget. Skær sellerien i tynde skiver. Rist svampene på en varm pande i olie og krydr med salt og peber. Tilsæt løg og selleri og steg det under omrøring i ca. 5 minutter til det er mørt. Tilsæt balsamico og lade det koge et øjeblik. Tilsæt persilleblade, smag til med salt og peber og tag det af varmen.

Kog pastaen al dente.

Dup medaljonerne tørre med køkkenrulle. Varm olien ved god varme på en lille pande. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg kødet færdigt ca. 2 minutter på hver side. Ved servering smøres chiliblandingen oven på medaljonerne.

Skær rucolaen i mindre stykker og blend den med fløde, salt og peber. Kom det i en gryde og giv det et opkog. Hæld pastaen i et dørslag og vend den i den varme rucolafløde. Smag til med salt og peber.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en stærk chilismag, så brug også mellemvægge og frø.
  • I stedet for rød chili kan du købe færdig chiliblanding, fx Sambal Oelek eller Sambal Manis.
  • Medaljonerne kan også steges lidt kortere tid, hvis de ønskes svagt rosa indeni.
  • I stedet for medaljoner kan bruges svinekoteletter eller skinkeschnitzler af inderlår.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 50%
Fedt 24% 
2545 kJ - 605 kcal