Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 mørbrad af gris, ca. 600 g
2 løg, ca. 200 g
1 grøn chili
2 spsk soya
1 tsk karry
5 spsk vand
1 spsk fiskesauce eller salt
8 bambus- eller grillspyd
Mynte-dip
½ bundt mynte
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel 10%
Salt
Peber
Blomkåls-couscous
1 dl peanuts
½-1 blomkål, ca. 500 g
1 spsk citronsaft
Tilbehør
280 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
Kødet
- Pil og hak løg groft.
- Skyl chili og skær stilken af.
- Blend løg med soya, grøn chili, karry og vand til en marinade.
- Tilsæt fiskesauce eller salt.
- Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder.
- Skær kødet i 2 cm tykke skiver og vend i marinaden.
- Sæt kødet på spyd.
- Tænd grillen.
Mynte-dip
- Skyl og hak mynte.
- Pil og hak hvidløg.
- Rør yoghurt med den ene halvdel mynte og hvidløg og smag til med salt og peber.
- Kom peanuts i en frostpose og knus dem, anvend for eksempel en kagerulle eller flaske.
Blomkåls-couscous
- Skær blomkål fri for blade og skyl den.
- Gem evt. bladene (se tip).
- Riv blomkål på den grove side af et rivejern og vend sammen med peanuts, den anden halvdel mynte og hvidløg.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kødet, fortsat
- Grill kødet ca. 8 minutter i alt, vend det hyppigt imens.
Tilbehør
- Lun brødet på grillen.
Tips
- Hvis du syntes blomkålssalaten skal være lun, kan du varme blomkålen i en gryde eller mikroovn.
- Du kan skylle bladene fra blomkålen og bruge dem til anretning – de kan også spises.
- Hvis du bruger bambusspyd kan du ligge dem i vand inden du putter kød på dem, så undgår du at de brænder på grillen.
- I stedet for at grille spydende kan du anvende en grillpande.
- Anvender du stegetermometer, er kødet rosa og dermed mest mørt og saftigt ved en centrumtemperatur på 62 grader.
- Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 505 g af retten):
Energi: 2438 kJ (581 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 46 g
kostfibre: 9 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 483 kJ (118 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g