Chilimarineret satay med blomkålscouscous

Nem og delikat grillmad til en hverdag hvor det gerne må gå hurtigt.

Af Betina Repstock | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Chilimarineret satay med blomkålscouscous

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 mørbrad af gris, ca. 600 g
2 løg, ca. 200 g
1 grøn chili
2 spsk soya
1 tsk karry
5 spsk vand
1 spsk fiskesauce eller salt
8 bambus- eller grillspyd

Mynte-dip
½ bundt mynte
1 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel 10%
Salt
Peber 

Blomkåls-couscous
1 dl peanuts
½-1 blomkål, ca. 500 g
1 spsk citronsaft

Tilbehør

280 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Kødet

  1. Pil og hak løg groft.
  2. Skyl chili og skær stilken af.
  3. Blend løg med soya, grøn chili, karry og vand til en marinade.
  4. Tilsæt fiskesauce eller salt. 
  5. Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder.
  6. Skær kødet i 2 cm tykke skiver og vend i marinaden. 
  7. Sæt kødet på spyd.
  8. Tænd grillen.

Mynte-dip

  1. Skyl og hak mynte.
  2. Pil og hak hvidløg.
  3. Rør yoghurt med den ene halvdel mynte og hvidløg og smag til med salt og peber.
  4. Kom peanuts i en frostpose og knus dem, anvend for eksempel en kagerulle eller flaske.

Blomkåls-couscous

  1. Skær blomkål fri for blade og skyl den.
  2. Gem evt. bladene (se tip).
  3. Riv blomkål på den grove side af et rivejern og vend sammen med peanuts, den anden halvdel mynte og hvidløg.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

Kødet, fortsat

  1. Grill kødet ca. 8 minutter i alt, vend det hyppigt imens. 

Tilbehør

  1. Lun brødet på grillen. 

Tips

  • Hvis du syntes blomkålssalaten skal være lun, kan du varme blomkålen i en gryde eller mikroovn.
  • Du kan skylle bladene fra blomkålen og bruge dem til anretning – de kan også spises.
  • Hvis du bruger bambusspyd kan du ligge dem i vand inden du putter kød på dem, så undgår du at de brænder på grillen.
  • I stedet for at grille spydende kan du anvende en grillpande.
  • Anvender du stegetermometer, er kødet rosa og dermed mest mørt og saftigt ved en centrumtemperatur på 62 grader.
  • Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 505 g af retten): 

Energi: 2438 kJ (581 kcal)

protein: 47 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 9 g

fedt: 21 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 483 kJ (118 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g