Chilimarinerede kyllingelår

Chilimarinerede kyllingelår

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Madpakker, Frokost | Hverdag


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

5 stk.

5 kyllingeunderlår (drumsticks) 
1 dl tomatkoncentrat 
½ dl chiliketchup 
1 lille, hakket skalotteløg 
2-3 dråber tabasco 
1 spsk olivenolie 
2 spsk hakket persille 
salt 
peber

Sådan gør du

Rids kyllingelårene en anelse i skindet og lige ned til den øverste del af kødet. Rør resten af ingredienserne sammen, og læg kyllingelårene heri nogle timer eller natten over på køl.
Læg dem i ovnen i en lille bradepande på en rist og steg dem ved 210 grader i 25-30 min., samtidig med at du vender dem rundt undervejs.
Pakkes i alufolie og køkkenrulle, når de er kølet af, og opbevares stykvis i køleskabet.

Tips

  • En oplagt ting til madpakken er rester fra dagen før af kylling eller tærte. Men hvis der nu ikke er nogen rester, så kan man også lave en portion kyllingelår, der er marinerede og færdigstegte. De kan holde 2 dage i køleskab, og så er de såmænd også spist.

Energifordeling

Energiindhold for hele opskriften 8691 kJ (2086 kcal)
Protein 43%
Kulhydrat 9% 
Fedt 47%

Energiindhold pr. kyllingelår 1738 kJ (417 kcal)
Protein 43%
Kulhydrat 9%
Fedt 47%