Tilberedningstid
ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
4 nakkekoteletter, ca. 2
cm tykke, a ca. 150 g
salt
Grillsauce
½-1 chili efter smag
1 fed hvidløg
4 spsk tomatpuré
1 spsk citronsaft
1 tsk honning
Kartoffelspyd
700 g ensartede små nye kartofler
1 kvist rosmarin
1 spsk olie
Squashpakker
2-3 squash, ca. 500 g
1 lille løg
4 stykker soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
½ bundt persille
citronpeber
Tilbehør
Flutes, 200 g
Sådan gør du
Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i meget små
tern. Pres hvidløget. Rør ingredienserne til grillsaucen sammen. Pensl saucen på
koteletterne. Krydr med salt. Lad dem trække i køleskabet, mens resten
forberedes.
Skrub kartoflerne. Kog dem godt og vel halvmøre i letsaltet
vand. Hæld vandet fra kartoflerne og køl dem af. Sæt kartoflerne på grillspyd,
drys rosmarin på og stil dem til side.
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver
og løget i tynde skiver. Kog squash og løg i 2 minutter i letsaltet vand og hæld
vandet fra. Fordel squash, løg, tomater i små tern, hakket hvidløg og hakket
persille på 4 stykker stanniol. Krydr med salt og citronpeber og luk pakkerne.
Grill koteletterne ca. 8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Læg
squashpakkerne på grillristen og lad dem grille 10-12 minutter, til squashen
næsten er gennemstegt, men stadig har bid. Pensl kartoflerne ganske let med
olie. Grill dem 4-5 minutter på hver side.
Tips
- I stedet for nakkekoteletter kan bruges svinekoteletter eller medaljoner af svinefilet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
2670 kJ - 635 kcal