Chili con carne som slankeret

Slankeretten kan tilberedes med hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Chili con carne som slankeret

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket grisekød, oksekød, kalvekød eller kylling, ca. 10% fedt 
3-4 løg
Evt. 2-3 fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede, tomater
1 dåse tomatkoncentrat, ca. 70 g
2 dl bouillon
1 spsk tørret oregano
1 tsk paprika
½ tsk stødt spidskommen
1 spsk syltede jalapeno chili og 1 spsk lage
½-1 tsk stødt kanel
1 dåse kidneybønner
Salt og peber

Tilbehør

Evt. koriander eller persille

Sådan gør du

Pil løgene og skær dem i tern. Sæt en gryde på god varme. Kom kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg i gryden, vend det, til kødet har skiftet farve. Kom de øvrige ingredienser, undtagen bønner, i gryden.

Lad retten koge under låg ved svag varme ca. 15 minutter. Rør i gryden jævnligt.
Kom bønnerne i en si, og overbrus dem med koldt vand. Afdryp dem, og kom dem i gryden. Kog retten igennem og smag til med salt, peber og krydderier.
Pynt evt. med skyllet koriander eller persille.

Tips

  • Hvis portionen er for stor, kan du opbevare resten tildækket i køleskab. Eller du kan fryse retten ned i fryseegnet emballage og gemme den i ca. 3 måneder ved minus 18 grader.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 390 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1273 kJ (303 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 24 g 

kostfibre: 8 g

fedt: 8 g 

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 324 kJ (77 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 6 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g