Tilberedningstid
ca. 3 timer + tid til afkøling af kødet
Det skal du bruge
6 personer til forret
500 g svinebryst, kogestykke uden ben og
brusk
kødsnor
½-1 porre
ca. 100 g frisk ingefær
¾ dl soyasauce
¾
dl sukker
¼ tsk det tredje krydderi
Salat
6-12 cherrytomater
1
citron
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2-3 spsk char siu
sauce
Sådan gør du
Rul kødet sammen og snør det. Kom det i en gryde, tilsæt porre i skiver, 50 g
ingefær - gerne skræller og dæk med vand. Kog kødet under låg ved svag varme i
1½ time. Kasser kogevandet. Kog derefter kødet i ½ l vand med 50 g finthakket
ingefær, sojasauce, sukker og krydderi uden låg i ca. 1 time. Vend kødet nogle
gange. Tag kødet op og læg det i pres. Stil det i køleskabet til næste dag. Skær
kødet i meget tynde skiver.
Anret det på salat med tomater, citron i
skiver og peberfrugter i små tern. Bland char siu sauce med vand og server det
som dressing til kødet.
Tips
- Smør evt. dressingen på tallerkenen før kødet lægges ovenpå. Så har kødet mulighed for at tage smag af dressingen
- Char siu sauce kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet
Energifordeling
Beregningen er under udarbejdelse