Char siu salat med char siu dressing

Char siu salat med char siu dressing

Af Jens Rahbek og Joern Soelvsten | Hele året | Forretter | Gæster, Weekend


Tilberedningstid

ca. 3 timer + tid til afkøling af kødet

Det skal du bruge

6 personer til forret

500 g svinebryst, kogestykke uden ben og brusk
kødsnor
½-1 porre
ca. 100 g frisk ingefær
¾ dl soyasauce
¾ dl sukker
¼ tsk det tredje krydderi

Salat
6-12 cherrytomater
1 citron
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2-3 spsk char siu sauce


Sådan gør du

Rul kødet sammen og snør det. Kom det i en gryde, tilsæt porre i skiver, 50 g ingefær - gerne skræller og dæk med vand. Kog kødet under låg ved svag varme i 1½ time. Kasser kogevandet. Kog derefter kødet i ½ l vand med 50 g finthakket ingefær, sojasauce, sukker og krydderi uden låg i ca. 1 time. Vend kødet nogle gange. Tag kødet op og læg det i pres. Stil det i køleskabet til næste dag. Skær kødet i meget tynde skiver.

Anret det på salat med tomater, citron i skiver og peberfrugter i små tern. Bland char siu sauce med vand og server det som dressing til kødet.



Tips

  • Smør evt. dressingen på tallerkenen før kødet lægges ovenpå. Så har kødet mulighed for at tage smag af dressingen 
  • Char siu sauce kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet

Energifordeling

Beregningen er under udarbejdelse