Carpaccio med lakserognscreme

Carpaccio med lakserognscreme

Af voresmad.dk | Vinter, Hele året | Forretter | Nytår, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 1 time og 20 minutter

Det skal du bruge

4-5 personer

Lakserognscreme:
1¼ dl creme fraiche 38%
1¼ dl fromage frais 0,3 %
¼ tsk fintrevet limeskal
1 tsk friskpresset limesaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g lakserogn

Carpaccio:
2½ dl bredbladet persille
250 g carpaccio af oksemørbrad/-filet
1 spsk olivenolie
½ spsk friskpresset citronsaft
40 g Grana ost 32+ (24%) – et helt stykke
friskkværnet peber
5 stk kogte pillede tigerrejer med halevifte (ca. 50 g)

Pynt:
Bredbladet persille

Tilbehør

75 g tynde ristede flutesskiver

Sådan gør du

Lakserognscreme:
Vend forsigtigt ingredienserne til lakserognscremen sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Carpaccio:
Skær persillen i tynde strimler. Fordel persillen på 4-5 tallerkener og anret herpå de tynde skiver kød – lav plads til en lille skål på hver tallerken. Dryp olie og citronsaft på kødet. Høvl osten i tynde flager, f.eks. med en kartoffelskræller og fordel dem på kødskiverne. Drys med peber.

Ved serveringen:
Fordel lakserognscremen i de 4-5 små skåle og læg en tigerreje i hver.

Tips

  • Carpaccio er oftest tynde skiver af råt kød f.eks. oksemørbrad/-filet.
  • I stedet for at høvle osten kan man rive den groft.

Energifordeling

Ikke beregnet