Tilberedningstid
Ca. 1 time og 20 minutter
Det skal du bruge
4-5 personer
Lakserognscreme:
1¼ dl creme fraiche 38%
1¼ dl fromage frais 0,3 %
¼ tsk fintrevet limeskal
1 tsk friskpresset limesaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g lakserogn
Carpaccio:
2½ dl bredbladet persille
250 g carpaccio af oksemørbrad/-filet
1 spsk olivenolie
½ spsk friskpresset citronsaft
40 g Grana ost 32+ (24%) – et helt stykke
friskkværnet peber
5 stk kogte pillede tigerrejer med halevifte (ca. 50 g)
Pynt:
Bredbladet persille
Tilbehør
75 g tynde ristede flutesskiver
Sådan gør du
Lakserognscreme:
Vend forsigtigt ingredienserne til lakserognscremen sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
Carpaccio:
Skær persillen i tynde strimler. Fordel persillen på 4-5 tallerkener og anret herpå de tynde skiver kød – lav plads til en lille skål på hver tallerken. Dryp olie og citronsaft på kødet. Høvl osten i tynde flager, f.eks. med en kartoffelskræller og fordel dem på kødskiverne. Drys med peber.
Ved serveringen:
Fordel lakserognscremen i de 4-5 små skåle og læg en tigerreje i hver.
Tips
- Carpaccio er oftest tynde skiver af råt kød f.eks. oksemørbrad/-filet.
- I stedet for at høvle osten kan man rive den groft.
Energifordeling
Ikke beregnet