Carpaccio af grisemignon med kapersvinaigrette og salater

Carpaccio af grisemignon med kapersvinaigrette og salater er velegnet som forret og på en buffet. Flot og lækker gæstemed med spændende tilbehør.

Af Thomas Pasfall | Efterår, Vinter | Forretter, Buffet | Fest, Gæster, Hverdag, Nytår, Weekend


Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og salater

Tilberedningstid

Ca. 1 time plus tid til afkøling af kød, heraf arbejdstid ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Forret til 4 personer - også velegnet til buffet

1 grisemignon, ca. 350 g
salt og peber
1 spsk olie

Kapersvinaigrette
1 spsk kapers
1 skalotteløg
½-1 spsk dijonsennep
1 spsk persille
5 spsk olivenolie

Salat
2 tomater, helst blommetomater
1 kartoffel
1-2 dl olie
6 blade egebladsalat
1 spsk frisk timian
1 spsk frisk kørvel
1 spsk olie
½ tsk balsamico

Tilbehør

200 g brød

 

Sådan gør du

Kødet
Dup grisemignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt mignonen på alle sider. og læg den i et ovnfast fad. Sæt den i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg den i ca. 30 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 63-65 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab. Skær kødet i meget tynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener.

Kapersvinaigrette
Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en blender eller hurtighakker og blend det. Hvis man ikke har blender, kan alt hakkes fint og blandes med et piskeris. Smag til med salt og peber. Læg vinaigretten på kødet ved anretningen.

Salat
Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand. Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand. Fjern skindet. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomaterne i tern.

Kartoflen skæres i papirtynde skiver. Dup skiverne tørre og steg dem lysebrune i olie. Læg dem på køkkenrulle og drys med salt.

Riv salaten i passende stykker, bland med timian og kørvel, dryp med olie, derefter balsamico, salt og peber. Vend tomaterne og kartoffelchips i. Læg salaten på kødet. Servér straks.


Tips

  • Kødet kan steges dagen i forvejen.
  • Rester af grisemignon kan også bruges. Rester af stegt mørbrad fra gris, Filet Royal og flæskesteg uden fedtkant kan også bruges.
  • Retten er også velegnet på buffet eller til en let sommerfrokost.

Vinforslag
Beaujolais Villages. Serveringstemperatur 16 grader

Energifordeling

Nu hedder det mignon fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkemignon fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det Filet Royal fra gris. Tidligere hed udskæringen Filet Royal fra svin.

Nu hedder det flæskesteg fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 280 g af retten): 

Energi: 3228 kJ (769 kcal)

protein: 22 g

kulhydrat: 29 g

kostfibre: 4 g

fedt: 63 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1157 kJ (276 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 23 g