Tilberedningstid
Ca. 1 time plus tid til afkøling af kødet
Det skal du bruge
4 personer
500 g Filet Royal af filet fra gris
salt og peber
1 spsk olie
Dressing
2 spsk sesamolie
2 spsk sojasauce
½ lime
1 knsp sukker
Salat
1 spsk frisk ingefær
1 grøn chili
½ bundt radiser, ca. 6 stk.
frisk koriander
100 g salat, fx mizuna eller rucola
Tilbehør
500 g brød
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil kødet i køleskabet evt. til næste dag. Skær kødet i papirtynde skiver og læg det på et fad eller på fire
tallerkener.
Pisk sesamolie og soja sammen. Smag til med limesaft, sukker, peber og evt. salt. Hæld dressingen over kødet ved servering.
Hak ingefær fint. Halvér chilien og fjern kerner og mellemvægge, før den skæres i tynde strimler. Skær radiser i meget tynde skiver evt. på langs. Pluk korianderblade. Bland ingefær, chili, radiser, koriander og salat i skålen, hvor dressingen har været. Fordel salaten over kødet og servér med det samme.
Tips
- Kam fra gris uden svær afpudset for fedt og sener, mignon og mørbrad fra gris kan bruges i stedet for Filet Royal.
- Kødet kan steges dagen før og opbevares i køleskab. Det er nemmest at få saftigt kød, hvis man bruger et stegetermometer. Steges kødet for længe, bliver det tørt.
- En rest stegt kam fra gris, hvor fedtkanten er skåret fra, kan bruges til retten i stedet for Filet Royal.
- Mizuna og rucola ligner hinanden. Rucola er mørkest og stærkest i smagen. Andre typer salat kan også bruges.
-
Retten kan også bruges som forret eller på en buffet.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen Filet Royal af kam fra gris. Før hed det svinefilet af kam.
Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 320 g af retten):
Energi: 2311 kJ (552 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 722 kJ (173 kcal)
Protein: 13 g
Kulhydrat: 18 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 5 g