Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser

Prøv denne friske anretning med Filet Royal og grønt. Retten er også velegnet som forret og buffet.

Af Nikolaj Kirk | Forår, Sommer | Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Weekend


Carpaccio af helt afpudset svinefilet (Filet Royal) med mizuna og radiser

Tilberedningstid

Ca. 1 time plus tid til afkøling af kødet

Det skal du bruge

4 personer

500 g Filet Royal af filet fra gris
salt og peber
1 spsk olie 

Dressing 
2 spsk sesamolie 
2 spsk sojasauce 
½ lime 
1 knsp sukker 

Salat 
1 spsk frisk ingefær 
1 grøn chili 
½ bundt radiser, ca. 6 stk. 
frisk koriander 
100 g salat, fx mizuna eller rucola 


Tilbehør

500 g brød 

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil kødet i køleskabet evt. til næste dag. Skær kødet i papirtynde skiver og læg det på et fad eller på fire 
tallerkener. 

Pisk sesamolie og soja sammen. Smag til med limesaft, sukker, peber og evt. salt. Hæld dressingen over kødet ved servering. 

Hak ingefær fint. Halvér chilien og fjern kerner og mellemvægge, før den skæres i tynde strimler. Skær radiser i meget tynde skiver evt. på langs. Pluk korianderblade. Bland ingefær, chili, radiser, koriander og salat i skålen, hvor dressingen har været. Fordel salaten over kødet og servér med det samme. 

Tips

  • Kam fra gris uden svær afpudset for fedt og sener, mignon og mørbrad fra gris kan bruges i stedet for Filet Royal.
  • Kødet kan steges dagen før og opbevares i køleskab. Det er nemmest at få saftigt kød, hvis man bruger et stegetermometer. Steges kødet for længe, bliver det tørt.
  • En rest stegt kam fra gris, hvor fedtkanten er skåret fra, kan bruges til retten i stedet for Filet Royal.  
  • Mizuna og rucola ligner hinanden. Rucola er mørkest og stærkest i smagen. Andre typer salat kan også bruges. 
  • Retten kan også bruges som forret eller på en buffet. 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen Filet Royal af kam fra gris. Før hed det svinefilet af kam.

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 320 g af retten): 

Energi: 2311 kJ (552 kcal)

Protein: 40 g

Kulhydrat: 58 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 722 kJ (173 kcal)

Protein: 13 g

Kulhydrat: 18 g

Kostfibre: 3 g

Fedt: 5 g