Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
8 personer
1 røget skinke af skinkeklump, ca. 1,2 kg
Glasering
Persille
2 spsk smør
3 spsk rugmel
4 spsk sennep
1 tsk stødt spidskommen
Rissalat
1 dl vilde ris
2 dl ris
3 stilke bladselleri
1 dl rosiner
1 dl valnødkerner
Dressing
1 spsk olie, fx olivenolie
1½ - 2 spsk citronsaft
Salt
Peber
Coleslaw
1 kinakål eller hvid- og sommerkål, 300 g
4 - 6 gulerødder
6 stilke bladselleri
Dressing
3 dl ymer
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
Salt
Peber
Tilbehør
400 g flutes
Sådan gør du
- Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
- Bring vandet i kog igen og skum.
- Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time.
- Kog de vilde ris 10 minutter.
- Bland de almindelige ris i og lad dem koge med i 15 minutter.
- Lad dem trække i 15 minutter.
- Lad risene dryppe af i en sigte.
- Kom dem i en skål og lad dem afsvale lidt før fintstrimlet bladselleri, rosiner og valnødder blandes i.
- Pisk dressingen sammen, smag til og hæld den over rissalaten.
- Hak 1 dl persille, rør det blødgjorte smør sammen med de øvrige ingredienser til glaseringen.
- Hvis der er svær og fedt på skinken, fjernes det, før sennepsblandingen smøres på skinken.
- Stil skinken i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til glaseringen er gylden og sprød.
Coleslaw
- Snit kålen fint.
- Riv gulerødderne groft og skær bladsellerien i tynde strimler.
- Bland grøntsagerne i en skål.
- Rør dressingen sammen, smag til og hæld den over grøntsagerne.
Energifordeling
Nu hedder det klump fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 525 g af retten):
Energi: 2401 kJ (572 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 63 g
kostfibre: 7 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 455 kJ (108 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g