Californisk skinke med coleslaw

Lækker klassiker med mange grøntsager - hele familiens favoritret.

Af Sigrid Fugl | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

8 personer

1 røget skinke af skinkeklump, ca. 1,2 kg

Glasering
Persille
2 spsk smør
3 spsk rugmel
4 spsk sennep
1 tsk stødt spidskommen 

Rissalat
1 dl vilde ris
2 dl ris
3 stilke bladselleri
1 dl rosiner
1 dl valnødkerner

Dressing
1 spsk olie, fx olivenolie
1½ - 2 spsk citronsaft
Salt
Peber 

Coleslaw
1 kinakål eller hvid- og sommerkål, 300 g
4 - 6 gulerødder
6 stilke bladselleri

Dressing
3 dl ymer
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
Salt
Peber

Tilbehør

400 g flutes

 

Sådan gør du

  1. Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  2. Bring vandet i kog igen og skum.
  3. Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time. 
  4. Kog de vilde ris 10 minutter.
  5. Bland de almindelige ris i og lad dem koge med i 15 minutter.
  6. Lad dem trække i 15 minutter.
  7. Lad risene dryppe af i en sigte.
  8. Kom dem i en skål og lad dem afsvale lidt før fintstrimlet bladselleri, rosiner og valnødder blandes i.
  9. Pisk dressingen sammen, smag til og hæld den over rissalaten. 
  10. Hak 1 dl persille, rør det blødgjorte smør sammen med de øvrige ingredienser til glaseringen.
  11. Hvis der er svær og fedt på skinken, fjernes det, før sennepsblandingen smøres på skinken.
  12. Stil skinken i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til glaseringen er gylden og sprød. 

Coleslaw

  1. Snit kålen fint.
  2. Riv gulerødderne groft og skær bladsellerien i tynde strimler.
  3. Bland grøntsagerne i en skål. 
  4. Rør dressingen sammen, smag til og hæld den over grøntsagerne. 

Energifordeling

Nu hedder det klump fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 525 g af retten): 

Energi: 2401 kJ (572 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 7 g

fedt: 15 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 455 kJ (108 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g