Californisk skinke med coleslaw

Californisk skinke med coleslaw

Af Sigrid Fugl | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 2 timer

Det skal du bruge

8 personer

1 røget skinke af skinkeklump, ca. 1,2 kg

Glasering
persille
2 spsk smør
3 spsk rugmel
4 spsk sennep
1 tsk stødt spidskommen 

Rissalat
1 dl vilde ris
2 dl ris
3 stilke bladselleri
1 dl rosiner
1 dl valnøddekerner

Dressing
1 spsk olie
1½ - 2 spsk citronsaft
salt og peber

Coleslaw
1 kinakål eller hvid- og sommerkål, 300 g
4 - 6 gulerødder
6 stilke bladselleri

Dressing
3 dl ymer
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
salt og peber

Tilbehør

400 g flutes

 

Sådan gør du

Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time.

Kog de vilde ris 10 minutter. Bland de almindelige ris i og lad dem koge med i 15 minutter. Lad dem trække i 15 minutter. Lad risene dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og lad dem afsvale lidt før fintstrimlet bladselleri, rosiner og valnødder blandes i. Pisk dressingen sammen, smag til og hæld den over rissalaten.

Hak 1 dl persille, rør det blødgjorte smør sammen med de øvrige ingredienser til glaseringen. Hvis der er svær og fedt på skinken, fjernes det, før sennepsblandingen smøres på skinken. Stil skinken i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til glaseringen er gylden og sprød.

Coleslaw
Snit kålen fint. Riv gulerødderne groft og skær bladsellerien i tynde strimler. Bland grøntsagerne i en skål. Rør dressingen sammen, smag til og hæld den over grøntsagerne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 48%
Fedt 30%
2460 kJ - 585 kcal