Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
8 personer
1 røget skinke af skinkeklump, ca. 1,2 kg
Glasering
persille
2 spsk smør
3 spsk rugmel
4 spsk sennep
1
tsk stødt spidskommen
Rissalat
1 dl
vilde ris
2 dl ris
3 stilke bladselleri
1 dl rosiner
1 dl valnøddekerner
Dressing
1 spsk olie
1½ - 2 spsk citronsaft
salt og peber
Coleslaw
1 kinakål eller hvid- og sommerkål, 300 g
4 - 6 gulerødder
6 stilke bladselleri
Dressing
3 dl ymer
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør
400 g flutes
Sådan gør du
Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige
dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1
time.
Kog de vilde ris 10 minutter. Bland de almindelige ris i og lad dem koge med i 15 minutter. Lad dem trække i 15 minutter. Lad risene dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og lad dem afsvale lidt før fintstrimlet bladselleri, rosiner og valnødder blandes i. Pisk dressingen sammen, smag til og hæld den over rissalaten.
Hak 1 dl persille, rør det blødgjorte smør sammen med de øvrige ingredienser til glaseringen. Hvis der er svær og fedt på skinken, fjernes det, før sennepsblandingen smøres på skinken. Stil skinken i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til glaseringen er gylden og sprød.
Coleslaw
Snit kålen fint. Riv gulerødderne groft og skær bladsellerien i tynde strimler. Bland grøntsagerne i en skål. Rør dressingen sammen, smag til og hæld den over grøntsagerne.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 48%
Fedt 30%
2460 kJ - 585 kcal