Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Cajun krydderiblanding
2 tsk paprika
1 tsk salt
½ tsk hvidløgspulver
¼ tsk stødt cayennepeber
¼ tsk stødt sort peber
½ tsk Herbes de Provence
Pastasauce
1 lille løg
1 fed hvidløg
2-3 stilke bladselleri med top
½ spsk rapsolie
½ dåse hakkede tomater
1 tsk tørret oregano
Schnitzler
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
15 g smør eller olie
Tilbehør
200 g pasta
Sådan gør du
Cajun krydderiblanding
- Bland alle de tørre krydderier til Cajunblandingen.
Pastasauce
- Svits finthakkede løg og hvidløg sammen med fintsnittet blegselleri i en gryde med olie.
- Tilsæt hakkede tomater, oregano, salt og peber og lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
- Smag saucen til.
Tilbehør
- Kog pastaen.
- Vend den i saucen.
Schnitzler
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med krydderiblandingen på begge sider.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side.
Tips
- Schnitzlerne kan også steges lidt kortere tid, hvis de ønskes svagt rosa indeni.
- Cajunblanding kan købes færdigblandet.
- Koteletter, medaljoner af filet fra gris kan bruges i stedet for schnitzler.
- Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten):
Energi: 2749 kJ (657 kcal)
Protein: 43 g
Kulhydrat: 84 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 413 kJ (99 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g