Cajun schnitzler med pastasauce

En krydret og velsmagende pastaret med schnitzler.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Cajun skinkeschnitzler med pastasauce

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Cajun krydderiblanding
2 tsk paprika
1 tsk salt
½ tsk hvidløgspulver
¼ tsk stødt cayennepeber
¼ tsk stødt sort peber
½ tsk Herbes de Provence

Pastasauce
1 lille løg
1 fed hvidløg
2-3 stilke bladselleri med top
½ spsk rapsolie
½ dåse hakkede tomater
1 tsk tørret oregano

Schnitzler
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
15 g smør eller olie

 

Tilbehør

200 g pasta

 

Sådan gør du

Cajun krydderiblanding

  1. Bland alle de tørre krydderier til Cajunblandingen.

Pastasauce

  1. Svits finthakkede løg og hvidløg sammen med fintsnittet blegselleri i en gryde med olie.
  2. Tilsæt hakkede tomater, oregano, salt og peber og lad saucen koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
  3. Smag saucen til.

Tilbehør

  1. Kog pastaen.
  2. Vend den i saucen.

Schnitzler

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med krydderiblandingen på begge sider.
  2. Lad smørret blive gyldent på en pande ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  3. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side.

 

Tips

  • Schnitzlerne kan også steges lidt kortere tid, hvis de ønskes svagt rosa indeni.
  • Cajunblanding kan købes færdigblandet.
  • Koteletter, medaljoner af filet fra gris kan bruges i stedet for schnitzler.
  • Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 670 g af retten):
Energi: 2749 kJ (657 kcal)
Protein: 43 g
Kulhydrat: 84 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 15 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 413 kJ (99 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g