Cajun schnitzler af inderlår fra gris

Cajun schnitzler af inderlår fra gris serveres sammen med en spændende bønnesalat med tre slags bønner og marinerede rødløg.

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Cajun skinkeschnitzler

Tilberedningstid

Ca. 1 time plus 10-12 timer til iblødsætning

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1½ cm tykke, a ca. 125 g 
1 spsk olivenolie

Cajun-blanding
1 tsk Colmans sennepspulver
2 tsk stødt paprika
1 tsk stødt cayennepeber
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt sort peber
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk fint salt

Bønnesalat
125 g hvide bønner
125 g kidney bønner
2 fed hvidløg
1 løg
2 laurbærblade
2 tsk salt
250 g grønne bønner
2 spsk olivenolie
2 spsk sherry vineddike eller anden eddike

Marinerede rødløg
3-4 rødløg
½ dl sherry
½ dl sukker

Sådan gør du

Bønnesalat

  1. Læg de tørrede bønner i blød i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig.
  2. Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurbærblad i hver gryde og salt.
  3. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se emballagens anvisning.
  4. Hæld bønnerne i en sigte. 

Marinerede løg

  1. Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen.
  2. Varm sherryen og opløs sukkeret heri.
  3. Hæld marinaden over løgskiverne.
  4. Lad dem trække i 20 minutter. Vend evt. løgene efter 10 minutter.
  5. Tag løgene op og steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter.
  6. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen. 

Bønnesalat, fortsat

  1. Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter.
  2. Vend de tre slags bønner i olie og vineddike.
  3. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde. 

Cajun schnitzler

  1. Bland alle krydderierne til Cajun-blandingen.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Drys schnitzlerne med Cajun-blandingen.
  4. Varm olien på panden ved kraftig varme.
  5. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  6. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er lige netop gennemstegte.

Tips

  • Krydderiblandingen er stærk. Hvis man ønsker en mindre stærk blanding, sættes mængden cayennepeber og sort peber ned til ½ tsk.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 560 g af retten): 

Energi: 2316 kJ (551 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 16 g

fedt: 15 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 415 kJ (99 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g