Culotte af gris - sous vide

Culotte skæres af yderlåret på grisen. Det magre og reelle kød skal tilberedes nænsomt for ikke at blive tørt, men bliver saftigt og mørt med denne tilberedning i sous vide.

Culotte af gris - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte af gris, ca. 750 g
1 stor tsk salt
1 spsk klaret smør

Ca. 5 timer heraf arbejdstid 15 minutter


Sådan gør du

  1. Tør kødet godt af.
  2. Fordel saltet på kødet.
  3. Rids evt. fedtsiden vinkelret på kødfibrene (ses bedst på kødsiden) – så er det lettere at udskære korrekt efter ridserne til sidst.
  4. Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel tryk.
  5. Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader/5:00 timer).
  6. Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider.
  7. Varm klaret smør på en pande ved god varme.
  8. Brun kødet 2 minutter på hver side, start med fedtsiden.
  9. Skær i 1 cm tykke skiver på tværs af kødfibrene (langs evt. ridser på fedtsiden), anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
       

 

 

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  1. Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
  2. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen en halv time for at lune kødet.
  • Se video med hvordan maden kan forberedes flere dage i før.

  • Lækkert tilbehør til culotte af gris finder du på opskriften her:


    energifordeling

    -
    Gæster