Det skal du bruge
4 personer
1 culotte af gris, ca. 750 g1 stor tsk salt
1 spsk klaret smør
Ca. 5 timer heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Tør kødet godt af.
- Fordel saltet på kødet.
- Rids evt. fedtsiden vinkelret på kødfibrene (ses bedst på kødsiden) – så er det lettere at udskære korrekt efter ridserne til sidst.
- Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 56 grader/5:00 timer).
- Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider.
- Varm klaret smør på en pande ved god varme.
- Brun kødet 2 minutter på hver side, start med fedtsiden.
- Skær i 1 cm tykke skiver på tværs af kødfibrene (langs evt. ridser på fedtsiden), anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen en halv time for at lune kødet.
Lækkert tilbehør til culotte af gris finder du på opskriften her: