Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
1 skinkemignon, ca. 350 gsalt og peber
1 citron
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
Grøn bulgur
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
1½ dl bulgur
250 g ærter, friske eller frosne
evt. flydende fond eller bouillon
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og fintrevet citronskal. Se tips. Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde og læg kødet i gryden. Tilsæt 3 spsk citronsaft og timian. Kog ved svag varme under låg i 20-25 minutter. Vend kødet én gang undervejs, hvis væsken ikke dækker. Tag kødet op af væsken og skær det i tynde skiver ved servering.Knæk den træede ende af aspargesene og skær dem i 2-3 cm stykker. Skær dem igennem på langs, hvis de er tykke. Tag hovederne fra. Svits finthakket løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt bulgur og aspargesstykker - dog uden hoveder. Tilsæt 2½ dl vand. Lad bulguren koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter. Tilsæt aspargeshoveder og ærter. Sluk for varmen, lad det stå et par minutter og smag til med salt og peber. Tag portionen fra til barnet og smag evt. resten til med fond eller bouillon.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos et par skiver kød og grøn bulgur i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.
Til barnet over 12 måneder
Skær kødet ud i små stykker og anret det med grøn bulgur.
Tips
- Lad kødet trække med salt, peber og citronskal i køleskab 1 time eller mere. Det får kødet til at smage af mere, og gør det mere mørt og saftigt.
- Broccoli, grøn squash, rosenkål eller spinat kan bruges i stedet for asparges og ærter.
- Svinekam uden svær og mørbrad kan bruges i stedet for skinkemignon.