Burritos med krydret kylling


Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

125 g kyllingeinderfilet eller brystfilet
¼ tsk oregano
Salt og peber

1 tomat, ca. 100 g
1 lille fed hvidløg
¼ tsk spidskommen
1 tsk syltet jalapeno chili

½ avocado
1 tsk syltet jalapeno chili

Spidskål eller icebergsalat, ca.100 g

2 medium fuldkornstortillas, ca. 80 g

Tilbehør

3 spsk surmælksprodukt fx fromage frais, skyr m.fl.

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær kyllingekødet i tern på ca. 3 x 3 cm. Kom dem i en gryde og dæk dem med koldt vand. Kom oregano, salt og peber i, læg låg på og lad det komme til kogepunktet. Skru ned til middel til svag varme og lad kyllingekødet koge ca. 10 minutter til kødet er mørt og gennemkogt.
Tag kødet op på en tallerken. Riv det fra hinanden med 2 gafler

Mens kødet koger:
Skær tomaten i meget små tern. Bland med presset eller finthakket hvidløg, spidskommen og finthakket jalapeno til en tomatsalsa. Smag til med salt og peber.

Mos avocadokødet med en gaffel og rør finthakket jalapeno i. Smag til med salt.

Snit spidskålen fint.

Varm tortillaerne på en tør pande.
Fordel spidskål som en bund på tortillaerne. Fordel avocado, kylling og lidt tomatsalsa over. Fold først siderne lidt ind over fyldet. Fold nu den ene ende op over fyldet og rul forsigtigt til en hel lukket rulle. Spis med resten af salsaen og surmælksproduktet.

Tips

  • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere og fordele fyldet i. 
  • Lime eller citron vil passe godt til retten. Skær dem i både og server dem til retten.
  • Si kogelagen og stil den tildækket i køleskabet, det er en god bouillon til fx suppe og den kan holde sig 2-3 dage.
  • Den tiloversblevne halve avocado kan du dryppe med citronsaft, komme den i en boks eller plastpose og stille den i køleskabet til næste dag til fx Mexi sandwich med skinkeschnitzel.
  • Frisk koriander eller purløg vil smage godt i disse burritos.
  • Hvis du har råt kyllingekød tilovers kan du opbevare det i køleskabet et par dage. Du kan også vælge at koge alt kødet ad en gang. Så kan du opbevare det kogte kød tildækket i køleskab, og bruge det som fyld i sandwich. Det kan holde sig 2-3 dage.
  • Resten af tortillaerne kan du opbevare i en plastpose beregnet til mad i køleskabet. De kan holde sig 3-4 dage.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 42 %
Fedt 27 %
2280 kJ – 545 kcal
Sund hverdagsmad